zondag, juli 14, 2024
HomeRegioVeel activiteiten in Openluchttheater Thorn

Veel activiteiten in Openluchttheater Thorn

De komende dagen vinden er veel activiteiten plaats bij het Openluchttheater Thorn.

‘Op verzeuk op bezeuk’ bij de Koninklijke Harmonie Thorn
Op zaterdag 6 juli krijgt het Openluchttheater Thorn (OTT) bezoek van Rob Mennen. Deze befaamde pianist en muzikaal leider van diverse producties, komt naar Thorn voor de finale van zijn L1-programma ‘Op verzeuk op bezeuk’. Tijdens de opnames spreekt Rob Mennen met artiesten, maakt muziek, kletst en speelt spelletjes.
In Thorn gaat hij op bezoek bij de Koninklijke Harmonie van Thorn (KHT), waarbij alle muzikale geledingen van de vereniging zich laten zien en horen. Naast het groot harmonieorkest zullen ook de jeugd en de drumband schitteren op het podium.

Het belooft een verrassende en vermakelijke avond te worden met prachtige muziekwerken, uitgevoerd door Rob Mennen, samen met de muzikale KHT-geledingen in verschillende samenstellingen. Daarnaast is er ruimte voor ludieke activiteiten en interactie met het publiek en het orkest.
Deze avond is extra speciaal omdat dit het laatste optreden in de reeks ‘Op verzeuk op bezeuk’ is, waaraan tientallen verenigingen meewerkten. Chef-dirigent Jan Cober zal speciaal voor deze gelegenheid Rob Mennen interviewen. Het concert zelf staat onder de inspirerende leiding van Toon Rutten.
Mis deze unieke kans niet om Rob Mennen samen met de Koninklijke Harmonie van Thorn live te zien en te horen. Zorg dat u erbij bent voor een avond vol muziek, plezier en onvergetelijke momenten.
Zaterdagavond 6 juli wordt van start gegaan om 19.30 uur. De afsluiting is voorzien om circa 21 uur.

Zomerconcert harmonie Sint-Michaël: ‘Queen in harmony’
In het Openluchttheater Thorn (OTT) geeft harmonie Sint-Michaël van Thorn haar zomerconcert op zondag 7 juli.
De legendarische rockgroep Queen, maar ook beroemde koninginnen uit de oudheid zoals Cleopatra en de koningin van Sheba, inspireerden componisten van alle tijden tot het schijven van orkestmuziek.

Nieuwe en oude ‘Queens’ als inspiratiebronnen lopen als een rode draad doorheen dit concert. Harmonie Sint-Michaël van Thorn presenteert haar zomerconcert ‘Queen in harmony’, samen met jeugdig talent van het starters- en middenorkest en de slagwerkgroep.

Kaarten bestellen op www.OpenluchtTheaterThorn.nl. Kostprijs: 10 euro. Kinderen tot 13 jaar mogen gratis binnen. Op zondag 7 juli kun je het concert bijwonen vanaf 11.30 uur tot 13.30 uur in het Openluchttheater in de Hofstraat in Thorn.

Doornroosje in Openluchttheater Thorn
Hoe zat dat ook alweer met Doornroosje? Dit is je kans het complete verhaal te beleven, want het toneelstuk over de prinses kun je zien in het Openluchttheater in Thorn. Het sprookje wordt gebracht door Toneelgroep Mariahout, die al eerder in het Openluchttheater te bewonderen was met Repelsteeltje. De regie is in handen van Lars van Asten.
Prinses Roos wordt bij haar geboorte vervloekt door een jaloerse heks, Draconia genaamd.
Gelukkig schieten de liefdevolle feeën te hulp. Roosje groeit warm en veilig op, totdat het noodlot toeslaat. Zij prikt zich namelijk aan een spinnewiel, een list van de gemene heks Draconia. Doornroosje en alle mensen uit het koninkrijk vallen in een eeuwige slaap. Een enorme doornenhaag omsingelt de slapende stad.
Komt dit goed of loopt het allemaal verkeerd af? Overwint de ware liefde? Zal er een prins het kasteel binnen kunnen dringen en Doornroosje redden? Maar hoe moet dat dan in zijn werk gaan?

Op zondag 14 juli om 14 uur begint het toneelstuk, geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Duur: 90 minuten.
Kaartjes moeten gereserveerd worden en zijn voor kinderen tot 13 jaar gratis. En dan staat er ook nog iets lekkers klaar. Begeleiders betalen 10 euro.
Kaarten reserveren is noodzakelijk, ook voor de kinderen. Kijk op www.openluchttheaterthorn.nl en beleef een keileuke en een beetje spannende namiddag.

HETZELFDE....MAAR DAN ANDERS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Reacties