zondag, juli 14, 2024
HomeKinrooiGebruikersovereenkomst voor het nieuwe kite-, surf- en triatlongebouw aan het Bastion in...

Gebruikersovereenkomst voor het nieuwe kite-, surf- en triatlongebouw aan het Bastion in Kessenich

De gemeente Kinrooi investeert in de bouw van een multifunctioneel sportgebouw tussen het Bastion en het surfstrand in Kessenich. Plaatselijke verenigingen die actief zijn op het terrein kunnen gebruikmaken van de infrastructuur. In april besliste de gemeente dat ze de ontwerpkosten zal betalen. Deze maand keurde Kinrooi de gebruikersovereenkomst goed met de twee betrokken partijen.

Mark Hoedemakers, schepen van sport: “De plannen voor het nieuwe gebouw bij het surfstrandje nabij het Bastion zijn al een tijdje klaar. Omdat de gemeente de realisatie van het project overnam, beslisten we in april al om de ontwerpkosten (32.900 euro) terug te betalen aan Marec, die dit project jaren geleden in gang zette. De gemeente fungeert als bouwheer en zorgt voor de verdere begeleiding van dit project.”

Wim Rutten, burgemeester: “De twee watersportverenigingen die in eerste instantie gebruik zullen maken van het nieuwe complex – Masurfspot en Trisport MnK – engageren zich om de aanleg van het buitenterrein in orde te maken en om het onderhoud van het surfstrand en de toegangspaden op zich te nemen. Het polyvalent clubgebouw komt er voor de surfers maar is niet exclusief voor hen. Ook Trisport MnK – gekend van de jaarlijkse triatlon en het openwaterzwemmen aan het Bastion – zal gebruik kunnen maken van de infrastructuur. Het clubgebouw is voorzien van kleedkamers en een sanitaire blok (douche, toilet, ..) inclusief buitendouches.”

Het huishoudelijk reglement tussen de twee partijen die over het clublokaal beschikken – Masurfspot en Trisport MnK – zal in de loop van deze zomer ook opgesteld worden.

HETZELFDE....MAAR DAN ANDERS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Reacties