zondag, mei 19, 2024
HomeRegioStandbeeldenfestival Thorn breidt uit met straattheater

Standbeeldenfestival Thorn breidt uit met straattheater

Eerste Pinksterdag is traditioneel de dag dat Thorn letterlijk even stil staat. Levende Standbeelden sieren dan de pittoreske straatjes in het Witte Stadje ToonBeeld Thorn. Het festival is sinds enkele jaren tevens het Open Limburgs Kampioenschap voor levende standbeelden. Daarnaast dingen de beelden mee naar de Fletcher Publieksprijs.

Dit jaar voegt de organisatie daar echter iets nieuws aan toe: straattheater. En dat betekent dat er nóg meer te lachen valt tijdens ToonBeeld Thorn. De keuze voor straattheater komt niet zomaar uit de lucht vallen, vertelt voorzitter Har Bokken van de organiserende Stichting Thorn Metronoom. “De laatste jaren zagen we dat de levende standbeelden steeds meer interactie zoeken met het publiek. Bezoekers waarderen dat ook. De uitbreiding met straattheater ligt daarom ook voor de hand, maar de levende standbeelden blijven het middelpunt van ons festival.”

ToonBeeld Thorn staat al jaren garant voor een gezellig dagje uit voor jong en oud. Een wandeling door het historische centrum van het Witte Stadje Thorn leidt bezoekers langs standbeelden én straattheater. Dat is dubbel genieten. Terrasjes, restaurants en winkels zijn gewoon open op deze Eerste Pinksterdag. Kortom: alle ingrediënten zijn aanwezig voor een ‘beeldig’ dagje uit.
De organisatie adviseert bezoekers om zo veel mogelijk met de fiets te komen. Enkele Thornse verenigingen richten bewaakte fietsenstallingen in waar men tegen een kleine vergoeding uw tweewieler kunt achterlaten.

Toegang tot het levende standbeeldenfestival op 19 mei kost 3,50 euro voor volwassenen. Kinderen mogen uiteraard gratis binnen. Het festival begint om 12.30 uur en eindigt om 16.30.

HETZELFDE....MAAR DAN ANDERS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Reacties