zondag, mei 19, 2024
HomeKinrooiJonge uitvinders van de Basisschool De Wieken Molenbeersel testen hun ‘Blijbot’

Jonge uitvinders van de Basisschool De Wieken Molenbeersel testen hun ‘Blijbot’

In het kader van MyMachine Vlaanderen, een initiatief van MyMachine vzw, realiseren drie onderwijsniveaus ‘droommachines’ gedurende één school/academiejaar. Basisschool ‘De Wieken’ in Molenbeersel doet aan het project mee.

Het concept bestaat uit drie delen:
1. IDEE: kinderen lager onderwijs bedenken een droommachine.
2. ONTWERP: studenten hoger onderwijs ontwikkelen hiervoor een concept.
3. MACHINE: leerlingen secundair onderwijs bouwen een werkend prototype van deze droommachine.

MyMachine Vlaanderen is een initiatief dat ondernemingszin, creativiteit, STE(A)M vaardigheden, talentontwikkeling en kruisbestuiving wil stimuleren binnen alle onderwijsniveaus (lager-, hoger- en secundair onderwijs) in een unieke context van projectgebaseerd maakonderwijs.

Meer dan 500 leerlingen uit 27 scholen gingen afgelopen schooljaar samen aan de slag om briljante droommachines én een droomgame te realiseren.

Howest, de hogeschool West-Vlaanderen (Kortrijk) en Hogeschool PXL Limburg (Hasselt) doen mee als hoger onderwijsinstellingen met studenten van diverse bacheloropleidingen: Industrieel productontwerpen, Ergotherapie, Digital Arts&Entertainment, Elektromechanica en Lerarenopleiding.

Uitvinders krijgen hun ‘Blijbot’ te zien.
Op woensdag 29 mei krijgen de jonge uitvinders van het 4de leerjaar van Basisschool De Wieken in Molenbeersel hun ‘Blijbot’ te zien en uit te testen in aanwezigheid van de PXL studenten en de makers van het secundair onderwijs.

Het ontwerp van deze droommachine werd ontwikkeld door een interdisciplinair studententeam van de PXL opleidingen Elektromechanica en Lerarenopleiding.

Leerlingen van het Mosa-RT in Maaseik realiseerden het werkend prototype van deze droommachine.

HETZELFDE....MAAR DAN ANDERS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Reacties