woensdag, juni 19, 2024
HomeMaaseikGeslaagde Tweede Editie van de STEAM Ohm Contest

Geslaagde Tweede Editie van de STEAM Ohm Contest

Afgelopen donderdag vond op campus Mosa-RT in Maaseik de tweede editie van de STEAM Ohm Contest plaats. Dit jaar namen meer dan 300 leerlingen van 19 Vlaamse scholen deel aan de wedstrijd. Dankzij het Excellentiefonds kon dit evenement gerealiseerd worden.

Deze editie bood deelnemers de mogelijkheid om projecten en experimenten uit te werken binnen de thema’s duurzaamheid, Internet of Things, lifesavers, Hay Day en upcycling. De voorbereidingen voor de STEAM Ohm Contest begonnen in oktober 2023. Vanaf dat moment werkten teams hard aan hun projecten. De finaledag was het hoogtepunt en konden de teams hun projecten aan de jury presenteren.

Aanvullend waren er boeiende activiteiten. MazeMania was een belangrijk onderdeel van de finaledag. Teams moesten hun robots door een onbekend doolhof navigeren, waarbij snelheid en precisie werden getest. Verder was er de geheime STEAM Challenge, genaamd ‘Aardbevingstafel’, die teams uitdaagde om stabiele torens te bouwen die bestand waren tegen een gesimuleerde aardbeving.
De dag werd afgesloten met een spannende prijsuitreiking om 14.45 uur.

Onder de deelnemers waren scholen uit Hasselt, Maaseik, Menen, Sint-Amandsberg, Genk, Lier, Dilsen, Pelt en Sint-Lambrechts-Woluwe.

De STEAM Ohm Contest 2024 was een groot succes en benadrukte opnieuw het belang van wetenschap, technologie, engineering, kunst en wiskunde in het onderwijs. Met de groeiende interesse en deelname belooft de volgende editie nog groter en beter te worden.

HETZELFDE....MAAR DAN ANDERS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Reacties