woensdag, juni 19, 2024
HomeKinrooiBoekvoorstelling 'De razzia' komende woensdag in Molenbeersel

Boekvoorstelling ‘De razzia’ komende woensdag in Molenbeersel

Op woensdag 29 mei stelt Timmie van Diepen zijn nieuwe boek ‘De razzia’ voor in gemeenschapscentrum De Stegel in Molenbeersel.

‘De razzia’ is de neerslag van tien jaar onderzoek naar de Tweede Wereldoorlog. Bij een razzia in Molenbeersel in augustus 1944, net voor de bevrijding, werd de familie van Timmie van Diepen zwaar getroffen. Vijf mensen van hetzelfde gezin overleven de oorlog niet, onder wie zijn overgrootvader Willem.

De actie bleek een vergelding voor de aanslag op een Duitse soldaat. Vreemd genoeg leek niemand achteraf te weten waarom de herberg van deze familie net het doelwit werd. Volgens de officiƫle versie van het verhaal was het een vergissing, maar klopt dat wel? Wie schoot de Duitse soldaat neer? En waarom was er na de oorlog geen herdenking voor de toevallige slachtoffers?

In ‘De razzia’ gaat historicus en journalist Timmie van Diepen op zoek naar antwoorden. Hij reconstrueert de bewuste dag aan de hand van duizenden pagina’s processtukken, getuigenverhoren en interviews met tientallen betrokkenen en nabestaanden.

De boekvoorstelling is gratis. Inschrijven is wel verplicht.

HETZELFDE....MAAR DAN ANDERS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Reacties