zondag, mei 19, 2024
HomeBreeVoormalig minister Jaak Gabriëls (80) uit Bree overleden

Voormalig minister Jaak Gabriëls (80) uit Bree overleden

In zijn woonplaats Bree is oud-politicus Jaak Gabriëls (80) overleden. Gabriëls was meer dan veertig jaar actief in de politiek en doorliep alle beleidsniveaus. Rond de eeuwwisseling was hij ook even minister. Het grootste deel van zijn politieke carrière was actief bij de Volksunie, maar in 1992 stapte hij over naar de toenmalige VLD.

Vanaf 1986 was Gabriëls voorzitter van de Volksunie. In 1995 stapte hij over naar het Vlaamse niveau. In 1999 werd hij dan federaal minister van Landbouw en Middenstand in de regering Verhofstadt I. in 2001 keerde hij opnieuw terug naar Vlaanderen om er Vlaams minister van Economie, Buitenlandse Handel en Huisvesting te worden, een functie die hij twee jaar lang zou uitoefenen. In 2009 nam hij afscheid als Vlaams parlementslid. Hij was ook nog minister van Staat.

Jaak Gabriëls was naast zijn landelijke politieke carrière ook 35 jaar burgemeester van zijn geboorteplaats Bree. In 2012 moest hij plaats maken na de verkiezingen. Hierop besloot hij zijn zetel in de gemeenteraad niet meer op te nemen.

HETZELFDE....MAAR DAN ANDERS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Reacties