zondag, mei 19, 2024
HomeKinrooiBoek 'de Razzia' over oorlogsdrama Molenbeersel binnenkort leverbaar

Boek ‘de Razzia’ over oorlogsdrama Molenbeersel binnenkort leverbaar

Bij een razzia in het Limburgse Molenbeersel in augustus 1944, net voor de bevrijding, wordt de familie van Timmie van Diepen zwaar getroffen. Vijf mensen van hetzelfde gezin overleven de oorlog niet, onder wie zijn overgrootvader Willem. Over dit gebeuren schreef van Diepen uit Kinrooi een boek, ‘De Razzia’, dat op 6 mei uitkomt.

De actie blijkt een vergelding voor de aanslag op een Duitse soldaat. Vreemd genoeg lijkt niemand achteraf te weten waarom de herberg van deze familie net het doelwit werd. Volgens de officiële versie van het verhaal was het een vergissing, maar klopt dat wel? Wie schoot de Duitse soldaat neer? En waarom was er na de oorlog geen herdenking voor de toevallige slachtoffers?

In ‘De razzia’ gaat historicus en journalist Timmie van Diepen uit Kinrooi op zoek naar antwoorden. Hij reconstrueert de bewuste dag aan de hand van duizenden pagina’s processtukken, getuigenverhoren en interviews met tientallen betrokkenen en nabestaanden.

Het boek is vanaf 6 mei te verkrijgen in de lokale boekhandel in Kinrooi en ook online.

HETZELFDE....MAAR DAN ANDERS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Reacties