zondag, juli 14, 2024
HomeKinrooiSportman en sportvrouw van het jaar met ronkende motoren bij de kampioenenhulde...

Sportman en sportvrouw van het jaar met ronkende motoren bij de kampioenenhulde in Kinrooi

De Kinrooise kampioenenhulde is een vaste voorjaarstraditie van de sportdienst en de Kinrooise sportraad. Op (goede) vrijdag 29 maart passeerden de Kinrooise kampioenen van 2023 allemaal de revue: vier individuele kampioenen en zeven kampioenenploegen, vijf sportvrijwilligers en – last but not least – ook de sportvrouw en sportman van het jaar. Daar ging dit jaar alle eer naar de gemotoriseerde sporten.

Schepen van sport Mark Hoedemakers: “Als ingeleide voor de kampioenenhulde bracht de sportdienst een kort resumé van een recente analyse van het sportbeleid in de gemeente Kinrooi. Tijdens de algemene vergadering van de sportraad op 6 februari kregen de aanwezigen – goed voor de vertegenwoordiging van 1.250 sporters in Kinrooi – drie vragen voorgeschoteld over de gemeentelijke
ondersteuning van de sportverenigingen. Sportsubsidies behouden en goed functionerende en hygiënische sportinfrastructuur aanbieden, kwamen daar naar voor als kernopdrachten voor het sportbeleid. Verder gaven de verenigingen aan dat een sportinformatiepunt ook een meerwaarde kan betekenen. Het is altijd fijn als je voor administratieve ondersteuning of specifieke wetgeving (vzw, vergunningen, statuten, …) een aanspreekpunt hebt. De dienst vrije tijd met onder andere de sportdienst en het evenementenloket spelen daar een belangrijke rol in. Ze zijn de
motor van het sportbeleid in Kinrooi en wat bleek tijdens de hulde? Om sportman en sportvrouw van het jaar te worden, had je ook een motor nodig !

Bij de sportvrouw van het jaar waren er twee genomineerden. De 16-jarige Veerle Tribulet kon niet aanwezig zijn tijdens de hulde omdat ze op weg was naar het European Youth Championships in Helsinki. Bowling was nooit eerder een discipline tijdens de kampioenenhulde maar het lijkt erop dat we Veerle volgend jaar terug mogen verwachten.

De titel van sportvrouw van het jaar 2022 gaf Chloë Boonen vleugels. Want de 16-jarige blijft schitteren in de motorcross. Ze begon pas in 2022 met de competitie. Na het missen van de eerste twee wedstrijden wegens stage in Spanje won ze vervolgens alle reeksen in 2023 met een logische Belgische titel als gevolg én een tweede opeenvolgende titel van sportvrouw van het jaar. We hopen dat die ook zijn effect heeft in 2024 zodat ze haar ambitie – een top 5 plaats bij de overstap naar de dames A waar het tempo een stuk hoger ligt – kan waarmaken. Wij duimen alvast
voor deze Kinrooise snelle meid.

Voor de sportman van het jaar waren er drie genomineerden: de 71-jarige Jean Reumers die zich al jaren inzet als sportvrijwilliger bij aikido vereniging Samourai, Dimitri Hermans (taekwondo) en Danny Kunnen (rallycross). Net zoals bij het referendum bij de dames ging de onderscheiding deze keer naar een gemotoriseerde sporter. Danny Kunnen (49) werd met zijn Toyota Corolla
Limburgs, Vlaams en Nederlands kampioen rallycross in de -1600 cc klasse en liet de aanwezigen in De Stegel kennismaken met deze autosportdiscipline met het spectaculair beeldmateriaal.

Vier individuele en zeven kampioenenploegen, vijf sportvrijwilligers
Zowel de sportman als sportvrouw van het jaar kwamen eerder die avond aan bod bij de vier individuele kampioenen. Zij kregen het gezelschap van twee andere kampioenen. Dimitri Hermans (taekwondo vereniging Taegeuk) werd opnieuw Belgisch kampioen poomsae. De kleur- en siervogels van ornitholoog Theo Verstraeten werden twee keer Limburgs kampioen.
Na de individuele kampioenen werd het podium te klein met maar liefst zeven kampioenenploegen van divers pluimage. Het G-voetbal van FC Maasland NO en het G-badmintonteam het Het Pluimke scoren ieder jaar goed op de Special Olympics. Het zijn dan ook vaste gasten op de kampioenenhulde.

Voor de G-voetbalploeg van FC Maasland NO was er bovendien nog een speciale vermelding. Een referendum voor sportploeg van het jaar is er niet, in tegenstelling tot sportman en sportvrouw van het jaar. Maar deze avond mocht een vijfde opeenvolgende titel niet zomaar voorbijgaan. Het G-team van Maasland NO werd dan ook uitzondelijk gelauwerd als sportploeg van het jaar 2023. Net zoals bij de sportman en sportvrouw, werd een speciaal aandenken overhandigd om deze prestatie definitief vast te leggen. De club kreeg een cadeaubon en zo’n felbegeerde persoonlijke spiegel die normaal gezien exclusief is voor de sportman en sportvrouw van het jaar. Iedere speler van de ploeg kreeg ook een handdoek van de Kinrooise sportraad.

Met maar liefst 35 speelsters en 4 trainers zorgde volleybalvereniging MVC voor de grootste delegatie dankzij titels in drie reeksen (damesploeg, U13 en U11). Het naar tweede provinciale gepromoveerde A-elftal van FC Maasland NO kon natuurlijk ook niet ontbreken tijdens deze hulde. Ook tennisclub Op De Waal behaalde een titel van Limburgs kampioen in het gemengd dubbel 50/60 jaar, goed voor 10 tennissers op het podium.

Zoals ieder jaar kunnen sportclubs ook sportvrijwilligers aanbrengen die minstens 21 jaar actieve inzet toonden voor hun club. TTC Molenbeersel, Aikido Samoerai en biljartclub De Molen maakten hier dankbaar gebruik van en zetten vijf sportvrijwilligers in de bloemetjes.

HETZELFDE....MAAR DAN ANDERS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Reacties