woensdag, juni 19, 2024
HomeRegioVideo: Geslaagd Knoevelemint 2024

Video: Geslaagd Knoevelemint 2024

In aanloop naar de Vastelaovend organiseert de Nederlandse Provincie Limburg het traditionele Knoevelemint. Dit vond gisteravond plaats in het Gouvernement aan de Maas. Hét evenement in het teken van de Limburgse Vastelaovend waar jubilerende verenigingen en vastelaovendskampioenen worden geëerd.

Via het kanaal van Grensland Actueel ziet u een registratie om alle vastelaovendskampioenen breed te eren.

Na het binnentrekken van de Blauw Sjuut volgt een programma met optredens. De winnaars van de grote vastelaoveskampioenschappen van 2024, zoals het Limburgs Kampioenschap Zaate Hermeniekes (LKZH), Kinger Vastelaovend Leedjesfestival (KVL), Tiener Vastelaovend Konkoer (TVK), Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK), het Groot Limburgs Buuttekampioenschap en de Jeugdbuuttekampioenschappen, treden op. Daarnaast worden zij gehuldigd door het provinciebestuur voor de bijzondere prestatie die ze hebben neergezet.

Medaille voor prinsessen en prinsen
De Limburgse carnavalswereld is ook breed vertegenwoordigd. Naast de besturen van de Samenwirkende Limburgse Vastelaovesvereiniginge (SLV) en de Bond Carnavalsverenigingen Limburg (BCL) zijn ruim 30 carnavalsverenigingen verspreid uit heel Limburg aanwezig. Uit handen van het provinciebestuur ontvangen jubilerende prinsessen en prinsen hiervan een speciale medaille.

Bron: Provincie Limburg

HETZELFDE....MAAR DAN ANDERS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Reacties