maandag, april 15, 2024
HomeMaaseikMosa-RT haalt opnieuw de finale van de Belgische robotwedstrijd!

Mosa-RT haalt opnieuw de finale van de Belgische robotwedstrijd!

Afgelopen weekend bewezen de scholieren van Scholengemeenschap Mosa-RT weer hun kracht in de wereld van robotica. In Antwerpen streden ze in totaal tegen 32 andere teams in de Belgische VEX-competitie, met een ticket naar de wereldfinale in Dallas als inzet.

Op zaterdag was het aan de tweede en derde graad om hun kunnen te tonen, op zondag was de eerste graad aan de beurt.

In het begin van het schooljaar worden specificaties meegegeven waar hun robot aan moet voldoen en wordt er een opdracht/spel meegegeven. Dit spel is elk jaar uniek en vereist andere vaardigheden van hun robot.
Een taak die niet alleen creativiteit vereist, maar ook teamwork. De teams, bestaande uit ontwerpers, bouwers, programmeurs en een teamleider, hebben laten zien wat ze kunnen.

Het unieke aan deze competitie? Het is niet zomaar een wedstrijd. Het draait om samenwerking, zowel binnen de teams als tussen de teams. De leerlingen moeten goed samenwerken en strategieën bepalen om de finale te bereiken, wat ze met verve deden.

Mosa-RT nam uiteindelijk vijf trofeeën mee naar huis. De derde graad won de Tournament Champion beker en de Design Award, terwijl de tweede graad de Robot Skills, Tournament Champion en de Excellence Award won, wat hen een ticket voor de finale in Dallas opleverde. De eerste graad haalde geen trofee binnen maar heeft wel massa’s ervaring opgedaan voor volgend schooljaar.

In april staat de tweede graad Mosa-RT op het wereldpodium tegenover 3000 teams uit de hele wereld in Texas! Een enorme prestatie, zeker omdat dit het tweede jaar op rij is dat ze naar de VEX-Worlds in de V.S kunnen.

HETZELFDE....MAAR DAN ANDERS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Reacties