woensdag, juni 19, 2024
HomeRegioTorna | Cultura heeft iets te vieren!

Torna | Cultura heeft iets te vieren!

De reden tot een klein feestje is gelegen in het feit, dat zaal-restaurant ‘Aod Thoear’ door de gemeenteraad van Maasgouw is aangewezen als de meest aantrekkelijke locatie in Thorn voor het stichten van een gemeenschapshuis. Het voortbestaan van het succesvolle Torna | Culture Café is hierdoor verzekerd.

Het eerste Café in het nieuwe jaar wordt gehouden op zondag 28 januari. Het is door de hoge kwaliteit van de voordrachten en zijn grote afwisseling van onderwerpen zeer uitnodigend.

Johan van de Beek was tot voor kort onderzoeksjournalist bij dagblad De Limburger en schreef columns voor die krant. Thans is hij blogger en geeft hij lezingen.
Het onderwerp van zijn voordracht in het cultureel-literair Torna | Cultura Café is: ‘Wetenschap is ook maar een mening’ oftewel de opkomst van fake news. Hij heeft het over de opmars van het magisch denken, het wantrouwen in overheid, journalistiek en wetenschap, over complotdenken en de bedreiging die hiervan uitgaat.

Leon Hamers en Hans Simons, presenteerden onlangs het boek Vastelaovesmonumente in Limburg, van Mook tot Eijsde. Zij leverden hiermee een belangrijke culturele bijdrage aan de beleving van carnaval in onze provincie. In het boek staan alle carnavalsbeelden en gerelateerde objecten in de openlucht in Limburg afgebeeld en beschreven. Het boek bevat meer dan 220 beelden en vrijwel alle Limburgse dialecten. Zij ontvingen daarvoor de driejaarlijkse prijs van de BCL, ‘De Carnavalist’. Beide heren vertellen met passie over de inhoud en larderen het gesprek met afbeeldingen, heel specifiek die uit Midden-Limburg.
Als een kleurige polonaise kronkelt de humor zich door het leven van Frans Adriaens. Hij geeft deze humor door via lollige gedichtjes, de zogenaamde Knipuigskes, en plezierige verhalen op TV, optredens, kranten en boeken. Laat dit alles als eenkleurige confetti over u heenkomen!

Het muzikale gedeelte van het programma wordt ingevuld door Roger Selder.De Roermondse zanger is al een leven lang fan van Americana en Countrymuziek. Het is dan ook niet vreemd, dat hij zich voor zijn eigen muziek laat inspireren door artiesten als Johnny Cash, of dichter bij huis Danny Vera.
Aanvang: 14.30 uur (zaal open 13.45 uur). Entree: € 6,00.

HETZELFDE....MAAR DAN ANDERS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Reacties