zondag, juli 14, 2024
HomeBreeSubsidie herbruikbare luiers in Stad Bree

Subsidie herbruikbare luiers in Stad Bree

Ouders kiezen meer en meer voor herbruikbare luiers. Logisch, want hier zitten heel wat voordelen aan verbonden! Door te kiezen voor herbruikbare luiers bespaar je tot 1 ton huishoudelijk afval per kind. Daarnaast is het ook gezonder omdat je kindje geen huidcontact maakt met chemicaliën die wegwerpluiers ultra-absorberend maken. Je kindje wordt doorgaans sneller zindelijk, en bovendien is het tot 50% goedkoper!

Ondersteuning
Net als zovele ouders, is stad Bree overtuigd van alle voordelen die herbruikbare luiers bieden. “Afvalpreventie en hergebruik staan hoog op onze agenda. Vandaar ook de beslissing van het bestuur om jonge ouders aan te moedigen om voor herbruikbare luiers te kiezen, en hiervoor ook een subsidie te voorzien,” vertelt schepen van Milieu Mario Knippenberg. “Wanneer je kiest voor herbruikbare luiers kan het lijken alsof dit duur uitvalt omdat je eigenlijk de volledige luierperiode van je kind in één bedrag betaalt. Bij wegwerpluiers zijn de kosten meer gespreid over een aantal jaren, maar wanneer je aan het einde van de rit de twee systemen met mekaar vergelijkt, zijn de herbruikbare luiers uiteindelijk tot 50% goedkoper! Met de subsidie willen we de initiële aankoopkost verminderen en twijfelaars een extra duwtje in de rug geven.”

Subsidie tot € 100
Om de subsidie te ontvangen, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Ben je gedomicilieerd in Bree en is jouw kind jonger dan 3 jaar? Dan kan je éénmalig je aanvraag indienen! Het spreekt voor zich dat de subsidie bedoeld is voor herbruikbare luiers. Enkel luierbenodigdheden die wasbaar zijn en meerdere malen gebruikt kunnen worden, komen in aanmerking. De subsidie bedraagt 50% van de aankoopkosten (bewezen via factuur of kasticket), met een maximumbedrag van € 100.

Zeg het met een slabbetje
Vanaf dit najaar krijgt elke Breese baby ook een slabbetje om dit initiatief in de verf te zetten. Jo Vandersteegen, schepen van Milieu, geeft een woordje uitleg: “Werd jij recent mama of papa? Dan ontving je een brief van onze dienst Burgerzaken met daarin meer info over de kids-ID, het extra tegoed huisvuilzakken waar je recht op hebt, en uitleg over herbruikbare luiers. Wanneer je daarna op het stadhuis komt, krijg je een slabbetje met leuke opdruk mee naar huis, iets wat elke nieuwe ouder zeker kan gebruiken!”

Aanvraag indienen
Voldoe je aan de voorwaarden en wil je een aanvraag indienen? Vul dan het formulier op de website in: www.bree.be/aanvraag-subsidie-herbruikbare-luiers. Je leest hier ook nog een keertje alle voorwaarden en het volledige subsidiereglement.

HETZELFDE....MAAR DAN ANDERS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Reacties