zondag, mei 19, 2024
HomeBreeKraanwater in Stadhuis Bree

Kraanwater in Stadhuis Bree

Vanaf dit najaar zullen er in het stadhuis van Bree voor alle vergaderingen en voor het eigen personeel gloednieuwe herbruikbare waterkaraffen ter beschikking gesteld worden die gevuld worden met kraanwater. Kraanwaterdispensers waren al langer aanwezig in het stadhuis, maar nu kiezen we er resoluut voor om van kraanwater de norm te maken en mineraalwater in flessen énkel nog in uitzonderlijke gevallen te gebruiken. Zo werkt stad Bree aan klimaat, milieu en gezondheid.

“De (klimaat)impact van 1 glas mineraalwater uit een fles is vergelijkbaar met 100 tot 200 glazen kraanwater. Flessen mineraalwater hebben een grotere invloed (en kost) op vlak van energie en milieu door verpakken, vervoeren, spoelen, produceren en recycleren…” vertelt burgermeester Liesbeth Van der Auwera enthousiast. “Daarom kiezen we met kraanwater voor veruit de klimaatvriendelijkste dorstlesser.” Kraanwater stroomt direct van het drinkwaterproductiecentrum naar de kraan en reeds aanwezige waterdispensers in het stadhuis.

Het stadsbestuur schenkt hiermee ook aandacht aan de gezondheid van alle personeelsleden. De voedingsdriehoek bevestigt: ons lichaam bestaat voor 60% uit water en dat vochtgehalte moeten we goed op peil houden. Kwaliteitsvol kraanwater drinken biedt verschillende gezondheidsvoordelen: het stimuleert het brein, smeert de gewrichten en vermindert vermoeidheid.
In het stadhuis nemen we dus een voorbeeldfunctie op en schenken we kraanwater in herbruikbare waterkaraffen: “De smaak van het kraanwater is Bree is lekker en verfrissend!” klinkt het daar.

HETZELFDE....MAAR DAN ANDERS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Reacties