zondag, mei 19, 2024
HomeKinrooiRouwregister in gemeentehuis voor ereburgemeester Theo Schoofs

Rouwregister in gemeentehuis voor ereburgemeester Theo Schoofs

Op maandag 16 oktober 2023 overleed ereburgemeester Theo Schoofs op 88-jarige leeftijd. Schoofs begon zijn politieke carrière in 1971 als raadslid in de eerste gemeenteraad van de toen kersverse fusiegemeente Kinrooi. Vervolgens werd hij schepen en ook twee keer burgemeester. Vanaf morgen ligt er een rouwregister aan de onthaalbalie van het gemeentebestuur van Kinrooi. De afscheidsplechtigheid zal in intieme kring plaatsvinden.

Theo Schoofs werd op 31 augustus 1935 geboren te Kinrooi als achtste kind van tien. Zijn vader Theodoor Schoofs was hoofdonderwijzer te Kinrooi en daarenboven ook secretaris van de gemeente Kinrooi, de oude gemeente Kinrooi voor de fusie in 1971. Op die manier kreeg Theo de (dorps)politiek met de paplepel binnen.

Echter, zijn eerste belangrijke carrière begon niet in de politiek maar op het voetbalveld bij Kinrooi FC. De Witte speelde jarenlang in de eerste ploeg en zijn wilskracht zorgde er mee voor dat Kinrooi FC tot tweede provinciale op kon klimmen. In 1961 trouwde hij met Wend en samen kregen ze vijf kinderen. Toen de voetbalschoenen opgeborgen werden, begon zijn politieke carrière.

In 1971 – de fusiegemeente Kinrooi startte op 18 september 1971 – werd Theo Schoofs een eerste keer verkozen als gemeenteraadslid en tevens ook provincieraadslid. Na de verkiezingen in 1976 werd hij schepen voor Gemeentebelangen Kinrooi (GBK) onder burgemeester Gaspard Coolen. In 1982-1988 mocht Theo voor de eerste keer de burgemeesterssjerp aan doen, iets wat hij na zes jaar oppositie (1989-1994) in 1995 voor een tweede keer mocht doen. In totaal was Theo Schoofs ruim 40 jaar lid van de Kinrooise gemeenteraad en 20 jaar provincieraadslid. In 2009 kreeg Theo de titel van ereburgemeester.

Rouwregister en condoleren
Het was Theo zijn uitdrukkelijke wens om een afscheid in intieme kring te hebben. De familie zal dit dan ook respecteren. Er is geen publieke herdenking of afscheidsplechtigheid gepland. Er is een mogelijkheid tot condoleren en een laatste groet te brengen aan de urne van Theo. Dat kan aanstaande zondag 22 oktober 2023 van 18.30 tot 19.00u in Afscheidshuys Vancleef te Kinrooi (Breeërsteenweg 333). Online condoleren kan via www.uitvaartvancleef.be. Wie dat wil, mag een bijdrage doen voor het onderzoek van professor dokter Ilse Dewachter van UHasselt (rek.nr. BE36 4532 5278 1181) met vermelding van Fonds Dementie en Alzheimer – Theo Schoofs.

Vanaf donderdag 19 oktober zal er een rouwregister liggen in aan de onthaalbalie in het gemeentehuis. Iedereen die dat wenst kan er tijdens de openingsuren terecht tot en met dinsdag 31 oktober. Nadien zal het rouwregister overgemaakt worden aan Theo’s vrouw Wend en de kinderen. Op maandag zal de naaste familie afscheid nemen van Theo.

HETZELFDE....MAAR DAN ANDERS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Reacties