zondag, mei 19, 2024
HomeRegioGevarieerd programma bij Cultureel-Literair Café Thorna | Cultura

Gevarieerd programma bij Cultureel-Literair Café Thorna | Cultura

Zondag 29 oktober presenteert Torna | Cultura om 14.30 uur een gevarieerd cultureel-literair Café in zaal-restaurant Aod Thoear. De podiumgasten staan garant voor een ontspannen en boeiend middagje-UIT.

De wereld van de Artificiële Intelligentie (AI)
Dirk Bongers, AI-expert, laat de bezoekers getuigen zijn van de betoverende wereld van Kunstmatige Intelligentie. Dirk, geworteld in Thorn, brengt de schijnbaar complexe wereld van AI dichterbij. Hij zal de kracht van AI presenteren door middel van herkenbare verhalen. Hij leert niet alleen hoe AI ons dagelijks leven verandert, maar laat ook de ethische dilemma’s en mogelijke obstakels zien die het met zich meebrengt. Laat u verrassen door een verhelderende ervaring die de kijk op AI voor altijd zal veranderen. Zijn presentatie is een unieke kans om inzicht te verkrijgen van iemand die de AI-sector heeft zien groeien en bloeien.

De eerste 100 dagen
Dion Schneider is sinds medio juli de nieuwe burgemeester van Maasgouw. Hij heeft al met veel mensen kennis gemaakt en gesproken. In het Café gaat Martin van Lierop met hém in gesprek om te horen over zijn eerste honderd dagen als burgemeester van Maasgouw.
De eerste periode van ca. 100 dagen is bepalend voor de periode daarna. Voor een nieuwe topmanager is de eerste periode van een aanstelling vaak van zeer groot belang.

Een ontmoeting met kunstenaar Harry van de Boel (1928-2015)
Het werk van kunstenaar Harry van de Boel keert terug naar zijn geboorteplaats Thorn in een buitengewone tentoonstelling in Museum Thorn. Roland van de Boel, zoon van Harry, vertelt in het Café over zijn vader en zijn werk.

De inspiratie van zijn werk kwam rechtstreeks voort uit de ‘kosmos’ zonder een vooropgezet plan. De ziel en passie zijn duidelijk zichtbaar in zijn werk. Wat Harry eveneens onderscheidde, was zijn voortdurend experimenteren met kleur en materie. Het magisch samenspel van kleur, beweging en emotie blijft fascineren.

Muziek door Déjà
Déjà is een band die enthousiaste pop/folk muziek speelt. De groep is ontstaan op initiatief van Desiree Simons (Roermond) en Julie Poddecki (Düseldorf) die na een jarenlange vriendschap hun muzikale krachten hebben gebundeld. Sinds 2018 heeft drummer Martijn Peeters en bassist Noël Leclair zich ook aangesloten bij de band.

HETZELFDE....MAAR DAN ANDERS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Reacties