zondag, juli 14, 2024
HomeKinrooiSchuttersbond Maas en Kempen blaast 75 kaarsjes uit

Schuttersbond Maas en Kempen blaast 75 kaarsjes uit

Zaterdag 30 september viert de Bond van schutterijen Maas en Kempen haar 75ste verjaardag. Zij doet dit middels een eucharistieviering om 18.00u in de Sint-Leonarduskerk van Molenbeersel. Hierna gaan schutters en sympathisanten in optocht naar het borstbeeld van Meester Creemers, op de hoek van de Scheure- en Smeetsstraat in Molenbeersel. Meester Pierre Creemers stond aan de wieg van het ontstaan van de bond en bij dit jubileum past een plechtigheid aan zijn gedenkteken. Na een korte ceremonie met bloemlegging en vendelgroet zal men in optocht naar ‘De Stegel’ trekken voor het avondfeest.

De Schuttersbond meldt daarnaast dat men onlangs de zilveren ketting die door de schutterijen van deze bond in 1986 op een bondsschuttersfeest van Breydelzonen Kessenich werd omgehangen bij erevoorzitter Pierre Creemers door de familie van ‘de meester’ in bruikleen is gegeven. De halsketen, met daaraan 26 kleine schildjes (voor elke toenmalige schutterij één) en één groot schild, zal tijdens de receptie, komende zaterdag, te bezichtigen zijn. Op het borstbeeld draagt de Meester deze ketting die door vele schutters jarenlang niet meer is gezien.

HETZELFDE....MAAR DAN ANDERS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Reacties