woensdag, juni 19, 2024
HomeKinrooiPoëziewedstrijd Sevens 2.0 in Kinrooi ter ere van 175 jaar Theodoor Sevens

Poëziewedstrijd Sevens 2.0 in Kinrooi ter ere van 175 jaar Theodoor Sevens

Aanstaande woensdag 6 september 2023 lanceert de Kinrooise bibliotheek Sevens 2.0, de gedichtenwedstrijd naar aanleiding van de 175ste verjaardag van Theodoor Sevens, de bekende Kinrooise schrijver, dichter en historicus. Tot 27 oktober zijn pennenvruchten in de vorm van een gedicht welkom…

Schepen van bibliotheek Sylvie Henckens: “Als sinds 1998 prijkt Theodoor Sevens op het bord bij onze bibliotheek. Alhoewel Sevens na zijn middelbare studies vertrok uit Kinrooi, blijft het onze bekendste schrijver, dichter en historicus. Als medewerker aan het tijdschrift Limburg bleef hij trouwens altijd een band hebben met onze provincie, ook al vertoefde hij in West-Vlaanderen. Met een Sevensstraat, een Sevenskapel en ook het Sevenshuis zijn er ook vandaag nog tal van verwijzingen. De suggestie van de bewoner van het Sevenshuis – Stefan Flipkens – om iets te doen rond zijn 175ste verjaardag werd dan ook met plezier opgepikt door de bib.”

Schepen van cultuur Mark Hoedemakers: “‘In Limburg ligt een dorpje’, dat moet de eerste zin van het gedicht zijn. Die zin hangt trouwens aan de Sevenskapel in de Sevensstraat. Voor de rest mag iedere auteur zich beroepen op de dichterlijke vrijheid en zich op maximum 1 A4 helemaal laten gaan, zolang het gedicht over één van de kerkdorpen van Kinrooi gaat.”

Er zijn drie leeftijdscategorieën voor de gedichtenwedstrijd: min 12 jaar, 13 tot 18 jaar en plus 18 jaar. In iedere categorie wordt een top 3 aangeduid. Elke deelnemer mag één nooit eerder gepubliceerd gedicht indienen. Alle inzendingen zullen tentoongesteld worden tijdens de Expo Sevens 2.0. Die start vanaf 24 november in de bib met de prijsuitreiking aan de winnende trio’s. Daar zal een vijfkoppige jury zich na 27 oktober 2023 – de deadline van indienen – over uitspreken.

HETZELFDE....MAAR DAN ANDERS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Reacties