woensdag, juni 19, 2024
HomeRegioNieuw seizoen Thorna | Cultura opent inspirerend

Nieuw seizoen Thorna | Cultura opent inspirerend

De podiumgasten die het Torna | Cultura – seizoen openen op zondag 24 september om 14.30 uur in zaal-restaurant Aod Thoear staan garant voor een aangenaam middagje-Uit.

Professor Peter Peters opent het seizoen met een boeiende voordracht over de nanobiologie van periodiek vasten en de betekenis ervan voor een gezonder leven. Publiekstrekker Peter Peters is voor de vierde keer te gast bij Torna Cultura. Zijn verhaal en presentatie laat ieder jaar weer veel mensen de weg naar Aod Thoear vinden.
Hij is celbioloog en is met name bekend vanwege zijn werk op het gebied van de microscopie en immunologie. Peter Peters was 19 jaar werkzaam in het Nederlands Kanker Instituut in Amsterdam en is nu 9 jaar hoogleraar aan de Universiteit Maastricht en medeoprichter van CryoSol-World.
Na de pauze draagt Peggy Alofs van ‘Goud-Verteltheater’ verhalen voor uit de Griekse mythologie. Het Goud-Verteltheater is met recht voorzien van de onderscheiding ‘Goud’, want Peggy weet het publiek te entertainen met een ongekend indringende verteltrant. Zij wordt daarbij op gitaar begeleid door dochter Myrthe. Zij vertolkt de verhalen met grote passie.
Net zoals met nanobiologie, probeerden de mensen uit de Oudheid met verhalen grip te krijgen op de wereld om hen heen.

De muzikale intermezzo’s worden verzorgd door singer-songwriter Skinnie. Hij heeft een lang artiestenverleden als gitarist, zanger en liedjesschrijver en heeft regelmatig samengewerkt met leden van Rowen Heze en Mo’Jones. Sinds hij solo aan de weg timmert, schreef hij drie cd’ vol, waarvan de laatste ‘Doezend Verhaole’ in het Limburgs.
Liefhebbers en kenners van zijn werk weten: het is zeer aangenaam verpozen in de muziek van Skinnie. Muziek is pure emotie voor hem.
De entree is € 6,00. De zaal gaat open om 13.45 uur; vrije plaatskeuze.

HETZELFDE....MAAR DAN ANDERS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Reacties