zondag, mei 19, 2024
HomeKinrooiKinderen komen duurzame wensen overmaken aan het Kinrooise gemeentebestuur

Kinderen komen duurzame wensen overmaken aan het Kinrooise gemeentebestuur

Op maandag 25 september kwamen leerlingen en leerkrachten van twee Kinrooise basisscholen – De kleine wereld uit Kessenich en De Maaskei Ophoven – de SDG-vlag uithangen aan het gemeentehuis van de gemeente Kinrooi. Net voor de start van het wekelijkse schepencollege, maakten ze hun duurzame toekomstwensen kenbaar aan het Kinrooise beleid.

Peter Nies, schepen van klimaatbeleid: “De Week van de duurzame gemeente loopt van 18 tot 25 september. De gemeente Kinrooi doet net zoals in 2019, 2020 en 2021 weer mee. Tijdens deze campagne zetten we lokale initiatieven in de kijker die bijdragen aan de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s). Samen met de deelnemers hangen we de vlag uit aan het gemeentehuis en zetten een week lang onze lokale helden in de schijnwerpers. Het campagnethema van dit jaar is onderwijs. Twee basisscholen – GO! Onderwijs De kleine wereld uit Kessenich (het vroegere Icarus) en gemeentelijke basisschool De Maaskei uit Ophoven – zijn naast onze bibliotheek geregistreerd als duurzame helden.”

Het gemeentebestuur engageert zich om tegen het herfstverlof een terugkoppeling aan de scholen te bezorgen over de ingezamelde wensen. De deelnemende scholen ontvingen een doos met campagnemateriaal zoals spandoeken, raamstickers, SDG-pins, SDG-kleeftattoos en SDG-bingokaarten.

HETZELFDE....MAAR DAN ANDERS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Reacties