zondag, juli 14, 2024
HomeRegioWereldpremière Muzikale Compositie QPO

Wereldpremière Muzikale Compositie QPO

De Stichting ‘Help Ze Thuiskomen’ presenteert op zaterdag 26 augustus van 18.00 – 20.00 uur in het Openluchttheater Thorn een concert waarmee ze aandacht vraagt voor de ingrijpende gevolgen van PTSS (posttraumatisch stresssyndroom) in het dagelijkse leven van (oud-)geüniformeerden. De opbrengst van dit benefietconcert gaat naar de stichting.

Met solistische passages in fluit en sopraan verzorgen slagwerkers en blazers van Philharmonie Sittard, Harmonie St. Michaël van Thorn, fluitkwintet Sfyria, sopraan Claudia Couwenbergh en singer-songwriter Linda Zijlmans onder leiding van Frank Marx een luisterrijk concert.
Hoogtepunt van het concert is de wereldpremière van de muzikale compositie ‘Qua Patet Orbis’, gecomponeerd door Vincent Cox. QPO is het motto van het Korps Mariniers en het betekent: ‘Zo wijd de wereld strekt’. Het muziekwerk verklankt met gelaagde arrangementen, afwisselend harmonieus en statig de drie korpswaarden: Verbondenheid – Kracht – Toewijding.

Door aanwezigheid bij dit bijzondere concert steunt men het goede doel: Samen tegen PTSS.

Tickets à € 10,= zijn te bestellen via www.OpenluchtTheaterThorn.nl. Ook bestaat de mogelijkheid tegelijk met het kopen van een toegangsticket de Stichting “Help Ze Thuiskomen” extra te sponsoren. Deze avond is niet geschikt voor kinderen onder de 13 jaar.
De kassa is geopend vanaf 17.30 uur.

HETZELFDE....MAAR DAN ANDERS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Reacties