woensdag, juni 19, 2024
HomeKinrooiTerug naar school vanaf 16 augustus!

Terug naar school vanaf 16 augustus!

Voor 24 leerlingen is het vandaag – woensdag 16 augustus – back to school. Zij zijn welkom bij Lotte, Sofie, Kaat, Jolien en Charlotte de vijf juffen die de Kinrooise zomerschool verzorgen. Voor het vierde jaar op rij organiseert de gemeente Kinrooi dit initiatief om leerlingen in een traject van twee weken klaar te stomen voor de start van het nieuwe schooljaar.

Burgemeester Wim Rutten: “Het initiatief van de zomerschool vond zijn oorsprong in het feit dat corona een invloed had op de schoolse prestaties van sommige leerlingen. Maar ook zonder pandemie heeft het initiatief de voorbije jaren al zijn nut bewezen. Klasleraars weten als geen ander welke leerling nog een goede opfrissing kan gebruiken voor het nieuwe schooljaar start. Aan de hand van hun lijstje nodigen we vrijblijvend de leerlingen van alle basisscholen uit voor onze zomerschool. Het is dus niet zo dat een ouder zelf het kind kan inschrijven. Het initiatief start met het advies van de klasleraar.”

Schepen van onderwijs Mark Hoedemakers: “Dit jaar hebben we terug iets minder leerlingen. Van de 28 potentiële kandidaten zijn er 24 die op onze uitnodiging voor de zomerschool ingaan. In 2020 zijn we gestart met 19 leerlingen, in 2021 waren het er 28. Vorig jaar waren er – mede door een aparte klas voor kinderen uit Oekraïne die nu niet meer georganiseerd zal worden – 31 kinderen die de zomerschool volgden. Gezien OLV Hemelvaart (15 augustus) zijn het dit jaar geen twee opeenvolgende weken maar loopt de zomerschool van woensdag 16 augustus tot en met dinsdag 29 augustus.”

Tijd om te leren en te ontspannen
Schepen van onderwijs Mark Hoedemakers: “Het concept van voormiddag les en een meer ontspannende namiddag blijft net zoals voorgaande jaren behouden. Er is opvang vanaf 8.00 uur ’s morgens. Van 8.30 tot 12.00 uur is er dagelijks het leertraject. Er wordt gewerkt in drie graadklassen, met andere woorden het samen nemen van 1ste en 2de leerjaar (11 leerlingen), 3de en 4de leerjaar (11 leerlingen) en het 5de leerjaar (2 leerlingen). We kunnen hiervoor opnieuw rekenen om een trouw arsenaal aan zomerschoolleerkrachten. Voor Kaat Doumen, Jolien Schuurmans, Lotte Bruckers en Sofie Lantmeeters en Charlotte Rutten is dit ook niet de eerste zomerschool.”

“Ze kennen het initiatief en zien net zoals wij het nut ervan in. Als je met gemiddeld 1 leerkracht voor 5 leerlingen gericht kan werken aan een bepaalde achterstand, is dat immers zeer effectief en heeft dat een gunstig effect dat op 1 september nog steeds voelbaar zal zijn.”

Na een gezamenlijke middagpauze op school is er namiddag van 13.00 tot 15.00 uur nog een uitgebreid aanbod van activiteiten. Onder leiding van animator Anne Gielen zullen er de eerste week mooie kunstwerkjes gemaakt worden met klei, mandala en schilderen. De tweede week staat in het teken van upcycling: kunst maken van afval.

HETZELFDE....MAAR DAN ANDERS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Reacties