maandag, april 15, 2024
HomeBreeSpel zonder grenzen voor jonge boeren strijkt neer in Bree

Spel zonder grenzen voor jonge boeren strijkt neer in Bree

Groene Kring Bree, de lokale vereniging voor jongeren met een hart voor land- en tuinbouw, organiseerde op zondag 27 augustus de provinciale Held van ‘t Veldwedstrijd. Daarin nemen jonge boeren en tuinders het tegen elkaar op in ludieke veldproeven die gerelateerd zijn aan de land- en tuinbouw. De winnaars plaatsen zich voor de nationale wedstrijd op 9 september in Neerpelt.

Groene Kring vindt het belangrijk om zijn leden met elkaar in contact te brengen. En hoe wakker je het samenhorigheidsgevoel beter aan dan door een competitie in te richten? Daarom organiseert Groene Kring in de zomer in elke provincie een Held Van ’t Veldwedstrijd en aan het einde van de zomer een nationale wedstrijd. Zo was het gisteren de beurt aan Bree om de Limburgse wedstrijd te ontvangen. Één deelnemend sprong alvast in het oog, want minister van landbouw Jo Brouns nam samen met een team van Groene Kring deel.

Teamspirit en manusje van alles
De proeven van Held van ’t Veld zijn gebaseerd op vaardigheden die nodig zijn op een land- en tuinbouwbedrijf en richtten zich voornamelijk op teamspirit, Alle proeven werden dan ook uitgevoerd in groep en overleg, communicatie en tactiekbespreking waren uiterst belangrijk om de proeven te doen slagen.
Daarnaast wordt er ook gekeken naar de andere vaardigheden die moderne land- en tuinbouwbouwers nodig hebben. Zo moeten ze bijvoorbeeld creatief en flexibel uit de hoek kunnen komen om het hoofd te bieden aan allerhande onvoorziene omstandigheden. Dat kwam dus ook van pas bij de proeven.
Groene Kring Bree maakte er een fysieke wedstrijd van. Ondanks de korte en hevige buien bleven de tien verschillende teams volharden om toch maar de titel van Helden van ’t Veld in Limburg te kunnen bemachtigen.

En de winnaars zijn …
De drie beste teams van de provincie Limburg waren ‘Sjaai moot er zeen’ (Groene Kring Bree), ‘Frituur De Parking’ (Groene Kring Oost-Haspengouw) en ‘De Sjeurgers’ (Groene Kring Bree). Zij hebben de eer om hun gewest én provincie te verdedigen op de nationale wedstrijd van 9 september in Neerpelt.

HETZELFDE....MAAR DAN ANDERS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Reacties