woensdag, juni 19, 2024
HomeKinrooiSchuttersbond Maas en Kempen viert jubileum

Schuttersbond Maas en Kempen viert jubileum

Op 7 maart 1948 werd in Elen (Dilsen-Stokkem) de Bond van Schutterijen Maas en Kempen opgericht. De Bond ‘Maas en Kempen’ verenigde toen de volgende schutterijen: Sint-Pieter Elen, Sint-Monulphus en Gondulphus Rotem, Breidelzonen Kessenich, Sint-Martinus Kessenich, Sint-Lambertus Molenbeersel, Sint-Martinus Grootbeersel en Sint-Hubertus Manestraat.

Niet lang daarna traden Sint-Servatius Raam, Sint-Sebastiaan Dorne, Sint-Lambertus Louwel en Sint-Martinus Niel-bij-As ook toe. In de loop der jaren kwamen er nog andere schutterijen bij en anno 2023 telt de schuttersbond Maas en Kempen 19 schutterijen.

Jubileumviering
Op 30 september 2023 viert Bond van Schutterijen Maas en Kempen vzw haar 75ste verjaardag. Dit gebeurt om 18.00u met een Eucharistieviering in de Sint-Leonarduskerk van Molenbeersel. Aansluitend aan de mis zal bij het borstbeeld van Meester Pierre Creemers, bezieler en stichter van de bond, een korte ceremonie plaatsvinden. Daarna kan het schuttersfeest in De Stegel losbarsten.

Puzzel
Om het 75-jarig jubileum extra in de kijker te zetten, werd een puzzel ontwikkeld waarop alle schutterijen van de schuttersbond staan afgebeeld.
Deze puzzel is te koop bij Press & Paper Clips in Kinrooi, Schutterijmuseum Steijl en bij Bloemenhhuis ’t Margrietje in Opoeteren (Maaseik). Een puzzel kost 20 euro (contant te betalen). Verzenden kan ook maar dan komen er verzendkosten bovenop. Indien u hierover meer wenst te weten, stuurt u best een mailtje naar secretaris@maasenkempen.be.

HETZELFDE....MAAR DAN ANDERS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Reacties