zondag, juli 14, 2024
HomeMaaseikSchrijvers tuinfestival in Neeroeteren

Schrijvers tuinfestival in Neeroeteren

Op zaterdag 2 september vindt er een ‘jardin literair’ plaats in een grote tuin aan de Ervenstraat 19 in Neeroeteren (Voorshoven). Een soort fancy fair vooral voor aankomende (amateur)schrijvers uit de beide Limburgen en wijde omgeving. Maar ook voor gevestigde auteurs.

Verspreid door de tuin, in knusse hoekjes en op lommerrijke plekken, staan tafeltjes waaraan je plaats kunt nemen met een of twee andere schrijvers of alleen. Al naargelang je wensen. Er is ook een soort centraal podium met microfoon, waar je voordrachten kunt realiseren, muziek kunt maken, acts kunt opvoeren etc. Bezoekers wandelen gratis binnen, lopen ‘shoppend’ langs de tafeltjes en knopen praatjes aan. En pikken wat versnaperingen en drinken wat. Het feest begint om 11.00 uur en wordt afgesloten rond 18.00 uur, maar je bent niet verplicht om precies om 11.00 uur te komen en tot 18.00 uur te blijven.

Genres
Iedereen die schrijft en ooit een boek heeft gepubliceerd, hetzij bij een uitgeverij, hetzij in eigen beheer, kan meedoen. De organisatie maakt geen onderscheid tussen professioneel en amateur. Geïnteresseerden kunnen een mail sturen, hierin vermeldend in welke categorie of welk genre diens boeken vallen (thriller, streekromans, poëzie, dagboek, reportage, kinderboeken enz enz) en verzeker op deze wijze zo van een plaats.

Opnames
Deelnemers betalen 5,- euro voor drank en versnaperingen, maar de opbrengst van eventuele boekenverkoop is natuurlijk helemaal voor de deelnemer. Gasten van de fancy fair betalen helemaal niets. Ze kunnen zomaar binnenlopen en zelfs drankjes en hapjes zijn gratis. En je bent verplicht tot niets!

Presentatie ‘Clown’
Het idee voor deze fancy fair is ontstaan tijdens de presentatie van ‘Kruistocht van een clown’ (uitg. Beefcake, Gent), het laatste boek van schrijver Piet Poell, in dezelfde tuin op 1 juli j.l. Ondanks de regen een gezellig feest en de boeken gingen grif ‘over de toonbank’.

HETZELFDE....MAAR DAN ANDERS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Reacties