woensdag, juni 19, 2024
HomeKinrooiMaaslandse Gordel zorgt voor nog meer beleving in het mooie Maasland

Maaslandse Gordel zorgt voor nog meer beleving in het mooie Maasland

Op zondag 27 augustus is het weer zo ver: de Maaslandse Gordel. Een echte klassieker, sinds vorig jaar in een nieuw jasje. Een prachtige en goed georganiseerde fietstocht, ideaal om het Maasland te ontdekken.

De Maaslandse Gordel zet in 2023 volop in op Maaslandse beleving, want de streek heeft heel wat te bieden. Deelnemers bezoeken onderweg, afhankelijk van de gekozen route;
• het nieuwe Visitor Center de Wissen
• het interessante grindbedrijf Steengoed
• de molen ‘Nieuw Leven’ in Meeswijk
• het Brugwachtershuisje in Lanklaar

Maar er is nog meer: deelnemers kunnen ook ontdekken hoe een keuken wordt gemaakt in het werkatelier van keukenbedrijf Vanthoor in Kinrooi of leren hoe het drijven van schapen gebeurt tijdens een demo bij schapenboer Croimans. Van op de startplaats in Kinrooi brengt Radio Monza heel de dag live verslag uit en op iedere startplaats serveren tientallen vrijwilligers met de glimlacht de lekkerste hapjes en drankjes.

Starten kan dit jaar maar liefst vanuit 3 startplaatsen. Deelnemers kunnen op 27 augustus tussen 8 en 15 uur vertrekken in:
• Kinrooi: De Bunker (Nelisveld 4, Kinrooi)
• Rotem: Parochiecentrum (Hoogbaan 120, Dilsen-Stokkem)
• Meeswijk: Wijkcentrum (Molenstraat 164, Maasmechelen)

Vanuit iedere startplaats kunnen deelnemers kiezen voor een fietstocht van 40 of 60 km of een kinderfietstocht van 20 km. Wist je trouwens dat kinderen t.e.m. 12 jaar gratis meefietsen?
Deelname kost slechts €4, voor elke deelnemer ouder dan 12 jaar. De beleving onderweg is hierbij inbegrepen. Bovendien zijn deelnemers verzekerd, genieten ze van een unieke en goed bewegwijzerde route en maken ze na inleveren van de stempelkaart kans op mooie tombolaprijzen.

De Maaslandse Gordel is een organisatie van Landelijke Gilde Kinrooi in samenwerking met Landelijke Gilde Rotem en Landelijke Gilde Meeswijk en verschillende andere gewaardeerde partners en sponsors.

HETZELFDE....MAAR DAN ANDERS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Reacties