zondag, juli 14, 2024
HomeBreeJonge boeren dagen elkaar en minister Brouns in Bree uit met hindernissenparcours

Jonge boeren dagen elkaar en minister Brouns in Bree uit met hindernissenparcours

Groene Kring, de vereniging van jongeren met een hart voor de land- en tuinbouw, organiseert op zondag 27 augustus de provinciale Held van ’t Veldwedstrijd van Limburg, een parcours vol proeven in een landbouwjasje. Het plaatselijke Groene Kringgewest Bree staat in voor de organisatie. Zij mogen minister van Landbouw Jo Brouns verwachten, die zich ook aan de proeven waagt.

De proeven van Held van ’t Veld, de nationale sport van Groene Kring, zijn gebaseerd op vaardigheden die nodig zijn op een land- en tuinbouwbedrijf. Samenwerken, overleg en communicatie zijn hierbij uitermate belangrijk, maar ook tactisch denkvermogen, kracht en snelheid mogen bij de spelers niet ontbreken. Hoe vervoer je iemand op een snelle en efficiënte manier zonder dat die persoon de grond raakt? Hoe leg je samen vlot en geblinddoekt een parcours af, met een kruiwagen? Heel wat Limburgse jonge boeren nemen het tegen elkaar op tijdens Held van ’t Veld. De minister waagt zich ook aan de proeven en vervoegt een team om zijn eigen landbouwskills te testen en te kijken of hij dé Held van ’t Veld in Limburg kan worden. Wij zijn benieuwd hoe de Groene Kringers én minister Brouns presteren.

Daarnaast organiseert Groene Kring Bree nog tal van activiteiten om de landbouwsector in de kijker te plaatsen. Zo zijn bezoekers vanaf 10.00u welkom op het melkveebedrijf van de familie Geraerts voor een kijkje in de stal en om een melkbeurt mee te volgen op een groot tv-scherm. Spijs en drank worden verzorgd door de vrouwen van Ferm en de Landelijke Gilden met heerlijke boekweitkoek en spek met ei, telkens gemaakt met producten van lokale landbouwers.

Zondag 27 augustus vindt dit gebeuren plaats op de Klein Stukkenstraat 3 in Bree.

HETZELFDE....MAAR DAN ANDERS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Reacties