woensdag, juni 19, 2024
HomeKinrooiDertien energetische maatregelen bij de collectieve wijkrenovatie in Geistingen

Dertien energetische maatregelen bij de collectieve wijkrenovatie in Geistingen

Zeven bewoners van Geistingen zijn ingestapt in het project van de collectieve wijkrenovatie die de gemeente Kinrooi in samenwerking met Stebo begin 2023 lanceerde. In het kader van #limburgrenoveert uw gemeente doet mee tekenen zij in voor dertien energetische maatregelen.

Burgemeester Wim Rutten: “Mensen die op Nieuwkamp, Haexkamp, de Draaiweg, de Daalstraat of een gedeelte van Geistingen wonen en iets aan hun woning wilden doen, werden begin dit jaar uitgenodigd om mee te doen aan de collectieve wijkrenovatie in Geistingen, een buitenkans om de woning energiezuiniger te maken. Door dit in groep te doen, kan dat tegen gunstiger voorwaarden én zonder zorgen. Hiervoor zorgt Stebo, onze partner in dit renovatieverhaal.”

Schepen van klimaatbeleid Peter Nies: “Je huis renoveren is goed voor de waarde van je woning, het milieu en vooral ook voor de portemonnee. Maatregelen om thuis energie te besparen betalen zich – zeker vandaag – heel snel terug. In totaal kwamen 93 woningen in aanmerking voor het project. Na een uitstekend aanmeldpercentage – 23% goed voor 21 geïnteresseerde woningen – bracht Stebo in april of mei een huisbezoek bij 19 geïnteresseerden. Een energieadviseur screende toen de woningen op energiezuinigheid en luisterde naar de wensen en behoeften van de bewoners. Die kregen begin juni een adviesrapport waarna ze nog steeds vrijblijvend konden kiezen voor het begeleidingstraject. “

Uiteindelijk hebben zich zeven bewoners gemeld voor een renovatie, samen goed voor dertien energetische maatregelen. Zonnepanelen zijn de meest voorkomende investering (4 woningen), gevolgd door de spouwmuur na-isoleren (3) en het buitenschrijnwerk vernieuwen (3). Voor twee bewoners zal de collectieve wijkrenovatie een volledig nieuw dak opleveren en bij eentje zal de zoldervloer aangepakt worden. Eén bewoner vroeg tot nu toe de Mijn VerbouwLening aan om de werken te financieren. Voor de deelnemende inwoners is de kwaliteitsvolle service en begeleiding volledig gratis. “Als gemeente willen we zeker Stebo en de provincie Limburg danken voor dit succesvol project op weg naar weer enkele extra energiezuinige(re) woningen in onze gemeente”, zo besluit burgemeester Rutten.

HETZELFDE....MAAR DAN ANDERS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Reacties