zondag, juli 14, 2024
HomeRegioDe laatste 'Gluren bij de Buren' dit seizoen

De laatste ‘Gluren bij de Buren’ dit seizoen

Hunsel, een klein kerkdorp in Midden-Limburg, grotendeels agrarisch gebied in de gemeente Leudal met ca. 950 inwoners is het toneel voor de laatste ‘Gluren bij de Buren’, dit seizoen. Dit zal plaatsvinden op dinsdag 22 augustus aanstaande.

Hunsel ligt op een hoogte van 30 meter; dwars door Hunsel stroomt de Uffelse Beek. Hunsel heeft een rijk verenigingsleven, kampeerplaatsen, woon-/zorgcomplex, zorgboerderij en enkele oude boerderijen.

De Sint Jacobus de Meerdere Kerk ligt aan de “Jacobus de Compostella-route” komend vanuit Den Helder-Amsterdam-Den Bosch-Weert-Hunsel en zo door naar Maastricht. Een dorp met veel vrijwilligers o.a. voor de speeltuin ‘Zeevershof’, de Sint Jacobus de Meerdere kerk, het park Velter, Wereld Oorlog II monumenten, de Groels- en Óngerbrögker kapel.

De aanwezigen krijgen ook het verhaal van de Hunseler Ziekte te horen, kortom ontdek onder deskundige historische begeleiding Hunsel.

In de parochiezaal is de afsluiting met nog een presentatie.

Gluren bij de buren … in Hunsel
Aanvang: 19.00 uur in de St. Jacobus de Meerderekerk, Jacobustraat 14 – 6013 RK Hunsel
Parkeergelegenheid; parkeerplaats bij de kerk
Deelname gratis

HETZELFDE....MAAR DAN ANDERS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Reacties