zondag, juli 14, 2024
HomeBree50 jaar KAJ Vostert in de kijker

50 jaar KAJ Vostert in de kijker

In het kader van haar jubileumjaar zet KAJ- Vostert organiseert KAJ- Vostert een tentoonstelling waarin zij haar werking over de afgelopen vijftig jaren uitvoering in de kijker stelt.

Tijdens de receptie met oud- leden bleek er veel belangstelling te bestaan om de nostalgie en de talloze belevenissen van weleer in de picture te plaatsen, een unieke gelegenheid om de vele avontuurlijke verhalen opnieuw te doen herleven…

Nog voor de start van het nieuwe werkjaar op 8 september, wordt de expositie opgesteld.

Van zondag 27 augustus tot en met vrijdag 1 september is de geschiedenis van vijftig jaar KAJ- Vostert dagelijks te bewonderen in het KAJ- lokaal op de Vostert (Gruitroderkiezel – achter de kerk), iedere dag van 13.30 uur tot 20.00 uur.

50 Jaar KAJ in de kijker wordt gespekt met honderden dia’s en foto’s, al dan niet geprojecteerd. De allereerste affiches, verslagen, nota’s, tijdschriften en krantjes. Een terugblik op tal van activiteiten, Vospop, Pinksteren, passiespelen, jeugdkampen in binnen- en buitenland, de bouw en verbouwing van de jeugdlokalen, sport en spel, tornooien die gewonnen en verloren werden…

Het geheel is een evocatie van vijftig jaren lief en leed, ongerept plezier, sublieme momenten van vreugde en warm ontstane vriendschappen… je kan nauwelijks superlatieven bedenken om weer te geven wat 50 jaren “bezig zijn met, voor en door jongeren” nog beter kan omschrijven.

De overzichtstentoonstelling is een zeldzame gelegenheid om even stil te staan en te bewonderen en verwonderen wat de KAJ van Vostert de afgelopen decennia heeft beleefd en gerealiseerd.

Voor oud- leden is de opzet een opportuniteit van eventjes weer thuiskomen, voedsel voor een stevige babbel en unieke, soms ook wel beklijvende herinneringen.
Voor wie de beweging (nog) niet kent, is dit event een schitterende gelegenheid om kennis te maken of zich te laten meeslepen in de ontelbare verhalen en belevenissen die hier de afgelopen vijftig jaren de revue passeerden.

50 jaar kaj is te bewonderen elke dag van zondag 27 augustus tot en met vrijdag 1 september, telkens van 13.30 uur tot 20.00 uur.
Place to be: kaj- lokaal, Gruitroderkiezel zn., (achter de parochiekerk Vostert)
De toegang is gratis.

De tentoonstelling wordt op vrijdag 1 september om 20.00 uur afgesloten, waarbij aansluitend een reünie voor oud- leden plaatsvindt.

HETZELFDE....MAAR DAN ANDERS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Reacties