woensdag, juni 19, 2024
HomeRegioToneelvoorstelling 'Eclipsed' in Thorn

Toneelvoorstelling ‘Eclipsed’ in Thorn

Het Theatergezelschap ‘Dames en Heren’ presenteert zondag 30 juli in het Openluchttheater Thorn om 14.00 uur het toneelstuk ‘Eclipsed’ van Patricia Burke Brogan. naar een vertaling van Karen Vandevelde.

‘Eclipsed’ wordt door zeven dames gespeeld en laat de geschiedenis van de zestiger jaren in Ierland zien. Rondom deze jaren werden jonge meiden, die “onzedig” gedrag vertoond hadden, tewerkgesteld in de wasserij van een klooster.
Hier moesten zij, onder het toeziend oog van enkele nonnen, hun ‘boete’ doen. Patrica is zelf werkzaam geweest in een van de vele kloosters in Ierland. Tijdens het novice zijn, kwam zij tot de ontdekking dat het leven in een klooster niet voor haar bestemd was.

Steeds gebukt onder het harnas van de nonnen, brengen zij in dit stuk toch een ode aan Elvis Presley.
De “droom man” van eenieder die jong is geweest. Zo ook voor de vijf meiden in de wasserij. Treffend in dit toneelstuk is de lichtheid waarmee Patricia het toneelstuk benaderd heeft en zodoende deze vijf meiden een groot podium geeft.

Als eerste gezelschap in Nederland heeft ‘Dames en Heren’ de rechten gekregen om dit aparte toneelstuk voor u op te voeren.
Regie: Marlies Harings.

Tickets à € 12,50 (inclusief consumptiebon) zijn te bestellen via:
www.OpenluchtTheaterThorn.ml

HETZELFDE....MAAR DAN ANDERS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Reacties