maandag, april 15, 2024
HomeBreeSven Meermans nieuwe financieel directeur voor stad Bree

Sven Meermans nieuwe financieel directeur voor stad Bree

Sven Meermans werd door de gemeenteraad van 5 juni aangesteld en werd op 1 juli effectief de nieuwe financieel directeur van stad Bree.

De 46-jarige Oudsbergenaar Sven Meermans draait al een tijdje mee in het lokaal bestuur van Bree. In 2018 kwam hij aan boord als financieel deskundige. Na een tussenstap als afdelingshoofd ruimte, waarbij hij de coördinatie van de technische dienst en de dienst omgeving op zich nam, landt hij nu terug op de financiële dienst. Samen met algemeen directeur Stefan Goclon is zo de nieuwe tandem gevormd voor de komende beleidsperiodes.

“Een sterk profiel op de juiste plek,” zo omschrijft het selectiecomité hun eindkandidaat. “Sven Meermans heeft een diepgaande dossierkennis, grote expertise op vlak van financiële vraagstukken én bouwt bruggen. Stuk voor stuk onmiskenbare kwaliteiten voor wie op de stoel van financieel directeur plaatsneemt.” Als master in de toegepaste economische wetenschappen, is Meermans immers niet aan zijn proefstuk toe. Hij deed zijn eerdere werkervaring op bij Cipal (nu Cipal Schaubroeck) als consultant voor lokale besturen.

“Efficiëntiewinst zit vaak in zogenaamde quick wins die zeker niet onbelangrijk zijn,” licht Stefan Goclon toe, “maar met Sven hebben wij iemand aan boord die ook investeert in vooruitgang op de lange termijn. Zo is ons uiteindelijke doel gegarandeerd, namelijk de dienstverlening die wij als lokale overheid en sociale dienst aanbieden, blijven afstemmen op de veranderende noden van onze burgers. En dat op een financieel gezonder manier, natuurlijk! Daarvoor kijk ik naar mijn nieuwe collega-directeur, die reeds lid was van ons managementteam”

Er staan inderdaad heel wat mooie investeringen op het programma. Zo zetelt Meermans al een tijdje in het projectteam dat de ontwikkeling van de sport -en scholensite aan de Rode Kruislaan leidt. “Ook als financieel directeur blijf ik nauw betrokken bij de verdere uitrol,” vertelt hij enthousiast. “Het is een project waar ik bijzonder trots op ben. Niet alleen realiseren we daar een knappe nieuwbouw met groenpark waar de komende generaties kwalitatief kunnen sporten en ontspannen. Door de samenwerking met de scholenkoepel en het inzetten op klimaatbestendigheid wordt de gehele campus ook ineens uitermate ecologisch, en dat hoort zo anno 2023. We konden bovendien ook de bouw van een nieuw zwembad verzekeren, wat in het huidig financieel klimaat geen evidente oefening was.”

Wanneer deze papa van 3 kinderen hier of daar ook nog wat vrije tijd over heeft, dan gaat deze naar fietsen, padellen, gitaar spelen en zijn schouders zetten onder het verenigingsleven. Je vindt hem, naast op zijn nieuwe plek op het eerste verdiep van het stadhuis, buiten de kantooruren in cultuurhuis De Zeepziederij, de Hoptimist en aan de ribbetjes bij De Potter.

HETZELFDE....MAAR DAN ANDERS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Reacties