zondag, juli 14, 2024
HomeBreeStad Bree huldigt Sportkampioenen 2022-2023

Stad Bree huldigt Sportkampioenen 2022-2023

Afgelopen vrijdag werden alle sportkampioenen van de Stad Bree in Cultuurhuis De Zeepziederij in Bree gehuldigd door het schepencollege en de sportraad voor hun bijzondere sportprestaties van de afgelopen seizoenen. In totaal werden er 63 individuele sporters en 32 ploegen gehuldigd voor hun sterke sportprestaties. Traditioneel worden aan het eind van de avond de sportpersoonlijkheden van het jaar bekend gemaakt.

Sportbelofte van het jaar: Sky Remans (12 jaar) – Snowboarden
Sky behaalde afgelopen seizoen zowel op het Vlaams als op het Belgisch kampioenschap meerdere gouden medailles bij de U12 in verschillende disciplines. Tijdens de World Rookie Tour in Frankrijk won ze goud bij de Overall Girls categorie. Tevens werd ze geselecteerd door Anna Gasser, wereldkampioene 2018+2022 en Olympisch kampioene, voor het development en training camp van Red Bull. Het jonge talent werd, net als Rhune Cardinaels (sportbelofte van afgelopen seizoen) opgenomen in het Intensive Rookie Program van Sneeuwsport Vlaanderen. Samen met Rhune weet Bree zomaar twee supertalenten af te vaardigen in de sneeuwsport.

Sportpersoonlijkheid van het jaar: Nina Vanhout (18 jaar) – Ballet
Nina begon als 4-jarige haar danscarrière bij Balletschool Marijke Clijsters in Bree en zal eind juni afstuderen aan de Koninklijke Balletschool in Antwerpen. Vanaf september start ze aan de Junior Ballet Compagnie van Genève waar ze zich zal voorbereiden op een professionele carrière als ballerina. Een bijzondere prestatie dat veel talent en doorzettingsvermogen vergt.

Sportman van het jaar: Brian Schouteden (21 jaar) – Mountainbike
Brian werd Limburgs kampioen bij de beloftes en Vlaams kampioen Shortrack. Over 8 wedstrijden in de Nations Cup (België/Nederland/Duitsland) behaalde hij een mooie bronzen medaille. Naast professioneel fietsenhersteller traint Brian zo’n 20 uur per week bij Orbea – G-bikes MTB Racing Team.

Sportploeg van het jaar: Promo 2, Brabo Bree – Volleybal
Brabo Bree zag haar kampioenen-ploeg voor het tweede jaar op rij promoveren. Dankzij hun inzet en harde werk starten ze volgend seizoen in Promo 1.

HETZELFDE....MAAR DAN ANDERS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Reacties