woensdag, juni 19, 2024
HomeKinrooiVernieuwing buurtspeelplein Haexkamp Geistingen na participatie met de buurtbewoners

Vernieuwing buurtspeelplein Haexkamp Geistingen na participatie met de buurtbewoners

De aanleg of vernieuwing van speelterreinen Haexkamp in Geistingen was een voorstel dat dikwijls naar voor kwam toen het burgerparticipatieplatform kinrooimeemaken.be op zoek ging naar suggesties voor het meerjarenbudget. Het heeft ervoor gezorgd dat er in deze beleidsperiode extra aandacht is voor speelpleinen. Het derde speelplein dat aangepakt zal worden, is Haexkamp Geistingen.

Burgemeester Wim Rutten: “Op 8 mei 2023 keurde de gemeenteraad het dossier goed voor het ontwerp, de levering en de plaatsing van nieuwe speeltoestellen en valdempende ondergronden. Ook de herinrichting van het speelterrein is bij dit dossier inbegrepen. Het is na de renovatie van buurtspeelplein Oud Kevelaer en een nieuw speelpleintje op Meytersveld het derde dat we deze beleidsperiode aanpakken. De raming voor deze opdracht bedraagt 45.000 euro inclusief BTW.”

Schepen van jeugd en participatie Peter Nies: “Ook deze renovatie gebeurde in samenspraak met de buurtbewoners. We organiseerden twee participatiemomenten. Tijdens een eerste op zaterdag 28 januari 2023 werd gepolst wat de buurtbewoners hun wensen zijn inzake het pleintje. De bewoners gaven aan vrij tevreden te zijn van het speelpleintje. Zo goed als iedereen wou het huidige groen en de indeling behouden. Er was vooral vraag naar een opfrissing van de speeltoestellen en de infrastructuur zoals een picknickbank en de heraanleg van de paadjes. Het speelplein moet een fijne plek voor kinderen en jongeren zijn. De bewoners konden hun suggesties intekenen op een plannetje van het speelplein. Het gemeentebestuur koos ervoor om ook verlichting mee op te nemen in de renovatie.”

Vervolgens was er op donderdag 20 april 2023 een tweede participatiemoment. Toen werd het bestek overlopen en verklaard waarom we bepaalde keuzes maakten. Er werd toegelicht waarom bepaalde ontwerpen de voorkeur kregen en andere niet. Na het tweede inspraakmoment werden nog enkele aanpassingen gemaakt aan het bestek. Daarmee zal men nu de leveranciers aanschrijven.

Als alles naar wens verloopt, zullen we werken aan de speelomgeving eind dit jaar nog opgestart worden zodat een opening met de nieuwe speeltoestellen mogelijk is in het voorjaar van 2024.

HETZELFDE....MAAR DAN ANDERS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Reacties