zondag, juli 14, 2024
HomeMaaseikStad Maaseik lanceert lokale app van ‘Mijn Burgerprofiel’

Stad Maaseik lanceert lokale app van ‘Mijn Burgerprofiel’

Een aantal Vlaamse gemeenten gingen Maaseik al voor, maar vanaf nu is de Mijn Burgerprofiel app van de Vlaamse overheid ook beschikbaar in een lokale Maaseik-variant. “Superhandig, want zo heb je al je overheidszaken bij de hand, aangevuld met nieuws uit eigen stad en lokale dienstverlening,” getuigt schepen van digitalisering en ICT Ann-Sofie Custers.

Lokale inhoud, nieuws en diensten
De Maaseik-app, die verder bouwt op de Mijn Burgerprofiel app van de Vlaamse overheid, biedt een overzicht van al je overheidszaken. “De app moet uitgroeien tot het digitaal overheidsloket van elke Maaseikenaar,” vertelt schepen Custers. “Via de app kan je heel wat attesten en uittreksels direct downloaden. Je hoeft dus geen afspraak meer te maken voor een bezoek aan het stadhuis of geen mail meer te sturen om die documenten aan te vragen. Je hebt immers toegang tot onze dienstverlening op elk moment, waar je ook bent.”
Via de nieuwe Maaseik-app kan je ook de openingsuren raadplegen van de stadsdiensten of met een bepaalde dienst een afspraak maken, een melding doen van bijvoorbeeld een sluikstort of een ander probleem. “Bovendien is het makkelijk om op de hoogte te blijven van wat er speelt in onze stad, omdat ook lokale nieuwsberichten en evenementen terug te vinden zijn in de app. Verder kan je ook de afvalkalender bekijken en hiervoor meldingen ontvangen, zo vergeet je niet meer om je vuilniszak buiten te zetten,” aldus schepen Custers.

Veilig en gemaakt om te groeien
Steeds meer en meer overheidsdiensten maken gebruik van Mijn Burgerprofiel. “Dit zorgt er mee voor dat onze app een veilige omgeving is waar je je persoonlijke documenten zoals certificaten, attesten, identiteitsdocumenten, vergunningen of tickets in je ‘wallet’ kan bewaren,” verzekert schepen Custers. “De digitale wereld staat niet stil, check daarom geregeld de Maaseik-app op nieuwigheden.”

De Maaseik-app is er voor iOS (Apple) en Android. Open op je smartphone de Apple App Store of Google Play Store, zoek naar ‘Maaseik’ en download de app. “Ik kan alleen maar aanraden aan alle inwoners en ondernemers om de app te downloaden,” zegt schepen Custers aan. “Hiermee willen we als stadsbestuur een bijkomende stap zetten in onze dienstverlening naar de burgers toe. Uiteraard is iedereen fysiek steeds welkom in ons administratief centrum of bij onze snelbalies. Maar dankzij de digitalisering kunnen onze medewerkers wel meer tijd vrijmaken voor kwalitatieve begeleiding en ondersteuning.”

HETZELFDE....MAAR DAN ANDERS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Reacties