woensdag, juni 19, 2024
HomeKinrooiLeerlingen Basisschool De Bommesaar uit Kessenich tonen hun uitvinding: On/Offline speeltuin

Leerlingen Basisschool De Bommesaar uit Kessenich tonen hun uitvinding: On/Offline speeltuin

Op vrijdag 9 juni zullen leerlingen van het vijfde leerjaar van Basisschool De Bommesaar uit Kessenich een uitvinding tonen, in aanwezigheid van alle betrokkenen uit het hoger en secundair onderwijs.

Jonge uitvinders van Basisschool De Bommesaar in Kessenich testen hun ‘On/Offline speeltuin’ in aanwezigheid van de ontwerpers en de makers van Mosa-RT in Maaseik-Kinrooi.

In het kader van MyMachine Vlaanderen, een initiatief van MyMachine vzw, realiseren drie onderwijsniveaus “droommachines” gedurende één school/academiejaar.
1. IDEE: Kinderen lager onderwijs bedenken een droommachine.
2. ONTWERP: Studenten hoger onderwijs ontwikkelen hiervoor een concept.
3. MACHINE: Leerlingen technisch secundair onderwijs bouwen een werkend prototype van deze droommachine.

MyMachine Vlaanderen is een initiatief dat ondernemingszin, creativiteit, STE(A)M vaardigheden, talentontwikkeling en kruisbestuiving wil stimuleren binnen alle onderwijsniveaus (lager-, hoger-en secundair onderwijs) in een unieke context van projectgebaseerd maakonderwijs.

Meer dan 400 leerlingen uit 20 scholen gingen afgelopen schooljaar samen aan de slag om briljante droommachines én een droomgame te realiseren. Howest, de hogeschool West-Vlaanderen (Kortrijk) en Hogeschool PXL Limburg (Hasselt) doen mee als hoger onderwijsinstellingen met studenten van diverse bacheloropleidingen: Industrieel productontwerpen, Digital Arts&Entertainment, Elektromechanica, Elektronica-ICT, Grafisch Ontwerp en Lerarenopleiding.

Uitvinders krijgen hun ‘On/Offline speeltuin’ te zien. Op vrijdag 9 juni krijgen de jonge uitvinders van het 5de leerjaar van Basisschool De Bommesaar hun ‘On/Offline speeltuin’ te zien in aanwezigheid van alle betrokkenen uit het hoger en secundair onderwijs. Een PXL-studententeam maakte het ontwerp en realiseerde deze droommachine in samenwerking met leerlingen van Mosa-RT in Maaseik – Kinrooi.

HETZELFDE....MAAR DAN ANDERS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Reacties