woensdag, juni 19, 2024
HomeKinrooiKinrooi bundelt opmerkingen op Ruimtepact 2040

Kinrooi bundelt opmerkingen op Ruimtepact 2040

Op 14 december 2022 stelde de provincieraad het ontwerp van het Ruimtepact 2020 en het bijhorende ontwerp plan-MER voorlopig vast. Aan de gemeenteraad werd advies gevraagd over dat Beleidsplan Ruimte Limburg, dat de ambitie heeft om voor een duurzame ruimtelijke ontwikkeling van Limburg richting 2040 te zorgen.

De provincie wil de troeven van Limburg versterken en uitspelen. Dit Limburgs DNA is erg specifiek en een ruimtelijke visie en beleid op maat van Limburg is dus nodig: Limburg is centraal gelegen in de Euregio Maas-Rijn, heeft veel kwalitatieve open ruimte, een waaier aan diverse landschappen, een netwerk van incubatoren en vele fijne dorpen en steden op mensenmaat.

De gemeenteraad verleent een gemotiveerd advies en stelde enkele vragen op naargelang de specifieke thema’s. De drie thema’s die behandeld worden zijn:
– wonen in stads- en dorpskernen
– openruimteschakels en
– economische ruimte.

Kinrooi stelt zich onder andere de vraag hoe ze als grensgemeente kan omgaan met de invloed van Nederland en de opportuniteiten die daaruit voortvloeien en of er een concreet plan van aanpak komt voor grensoverschrijdende projecten, iets wat weinig of niet aan bod komt in het Ruimtepact 2040. Het grensoverschrijdend aspect komt ook aan bod bij het etiket van strategische landbouwgemeente want hoe zal de provincie dan rekening houden met grensoverschrijdende open ruimte in landbouwgebied? Toekomstgericht vraagt men zich af welk effect veranderingen in ontsluiting en/of uitrustingsniveau hebben op de woningmarkt en de doorrekening van het woonobjectief.

HETZELFDE....MAAR DAN ANDERS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Reacties