woensdag, juni 19, 2024
HomeKinrooiGrondruil Kinrooi en Landwaarts essentieel voor uitvoering project Ophoverveld

Grondruil Kinrooi en Landwaarts essentieel voor uitvoering project Ophoverveld

Landwaarts Sociale Huisvestingsmaatschappij heeft begin maart een dossier ingediend voor de nieuwe verkaveling Ophoverveld. Ondertussen zijn er al enkele verdere stappen genomen in het dossier waaronder een belangrijke grondruil tussen Landwaarts en de gemeente Kinrooi.

Raymond Corstjens, directeur Landwaarts: “Verkaveling Ophoverveld is een initiatief van Landwaarts. Het gaat over de realisatie van maximum 166 sociale woongelegenheden dooraderd met een groen-blauw netwerk voor fietsers en voetgangers. Het project omvat halfopen en gesloten eengezinswoningen en meergezinswoningen die door Landwaarts in verschillende fases gebouwd zullen worden. De verkaveling situeert zich tussen de Landweg en de Dikke Linde, aan de achterzijde van de Venlosesteenweg en het KMO-project Kallisto, waar vroeger De Zeven Ambachten lag. Dit gebied is volgens het gewestplan woonuitbreidingsgebied.”

Landwaarts diende begin maart de aanvraag voor de verkavelingsvergunning in. “Op woensdag 22 maart organiseerden we een drukbezochte infomarkt in het Dorpshuis te Ophoven. Daar werden alle buurtbewoners en andere geïnteresseerden geïnformeerd over het project”, zo vervolgt Raymond Corstjens.

Burgemeester Wim Rutten: “Het openbaar onderzoek liep van 17 maart tot 15 april 2023. De dienst omgeving is momenteel bezig met alle bezwaren te onderzoeken. Die gaan onder andere over mobiliteit en specifiek de ontsluiting van de nieuwe verkaveling. Daarnaast zijn er ook opmerkingen over het aantal voorziene wooneenheden. De bezwaren zullen allemaal grondig geanalyseerd worden door de dienst ruimte.”

Geruilde gronden voor projecten
Jan Creemers, voorzitter Landwaarts: “In functie van toekomstige projecten en/of ontwikkelingen werden vorige woensdag 3 mei 2023 een aantal gronden geruild tussen de gemeente Kinrooi en Landwaarts. Zo verkreeg Landwaarts een projectgebied bij de verkaveling in de Veldstraat te Kessenich. Daar zullen bouwkavels en koopwoningen aangeboden worden. Verder zijn ook drie percelen tussen De Belder en de Leustraat geruild. Ook de overblijvende zone van de oude technische dienst aan de Breeërsteenweg (achter de Aldi) is nu van Landwaarts. Last but not least, was de ruil ook belangrijk in functie van Ophoverveld aangezien drie percelen grond aan de Dikke Linde en de Landweg nu van eigenaar wisselden.”

Burgemeester Wim Rutten: “In ruil voor deze gronden verwierf de gemeente Kinrooi ruim 56 are aan gronden in de Grote Kerkstraat en Melkerijstraat. Die zijn nodig om het project rond de centrumontwikkeling Kinrooi optimaal te kunnen verwezenlijken.”

HETZELFDE....MAAR DAN ANDERS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Reacties