woensdag, juni 19, 2024
HomeBreeGouden jubileum KAJ Vostert

Gouden jubileum KAJ Vostert

50 jaar geleden werd de KAJ op de Vostert (Bree) boven het doopvont gehouden. Nauwelijks vijf jaar later werden voor het eerst Pinksterfeesten georganiseerd, een traditie die tot op heden heeft stand gehouden.
Dit jaar wordt het Pinksterweekend aangegrepen om vijf decennia aan jongerenwerking extra in de belangstelling te plaatsen.

Het eerste lustrum in 1978 werd destijds aangegrepen om Vostert- Kermis nieuw leven in te blazen. Dank zij de Pinksterfeesten beschikken de jeugdorganisaties kaj en ksa Vostert nu over mooi ingerichte lokalen die ook voor meerdere activiteiten op de Vostert open staan. Pinksteren zorgt ervoor dat de Vostert in het middelpunt van de belangstelling staat, het feestweekend is mogelijk dank zij de inzet van vele vrijwilligers, ouders, leden en leiding.
Zonder de hulp van velen, kan er geen Pinksterfeest georganiseerd worden, de organisatie is al die vrijwilligers dan ook bijzonder dankbaar.

Het feestterrein bevindt zich aan de kerk, de school en de jeugdlokalen van de wijk Vostert. Er is ruime parkeergelegenheid voorzien en alle ingrediënten zijn aanwezig om er ook dit jaar een bruisend weekend van te maken.

Feest voor jong en oud.
Het concept van het feestweekend getuigt van eenvoud en betrokkenheid en juist daardoor slaagt de organisatie erin deze traditie levendig te houden.

Het programma van de komende Pinksterfeesten ziet eruit als volgt:

Vrijdag 26 mei, om 20.00 uur
Op vrijdag is de spanning te snijden. De kienavond is als vanouds leuk om mee te maken, enkel het verlossende “Kien!” brengt even verademing om daarna iedereen weer mee te slepen naar een volgende ontlading. Mooie prijzen en een spannende / ontspannende avond maken van deze avond een feest voor de kien- liefhebbers.

Zaterdag 27 mei om 14.00 uur
Een super leuke kids- namiddag. Deze namiddag zorgt de leiding voor een sportieve speelnamiddag voor alle kinderen van 6 tot 12 jaar. Deelname is €2,- daarvoor krijgt iedereen naast een leuke speelnamiddag ook een drankje en snoepje aangeboden.
Alle kinderen zijn welkom…

Zaterdag 27 mei om 20.00 uur
Niveau Nihil: een spannende, algemene kennis quiz. Iedereen die een avondje “breintje breken” wel ziet zitten en zijn of haar algemene kennis aan de toets van “het weten waard” wil afmeten, die komt vanavond zeker aan zijn of haar trekken. Deelname is € 20,- per ploeg. Stel een ploeg samen van 3 tot 5 personen en doe mee. Inschrijven kan via: quiz@kajvostert.be.

Zondag 28 mei – de gezelligste rommelmarkt
Traditioneel “Vostert kermis” met daarbij al 43 jaar… de gezelligste rommelmarkt uit onze regio. Het blijft een echte publiekstrekker: een Vlaamse kermis, springkasteel, gezellig terras, één brok vol gezellig familieplezier! Alles heel gewoon, zoals dingen nog gewoon kunnen zijn. Deelnemen aan onze markt is gratis… dus ruim de zolder leeg, maak plaats in de garage of sleur die oude kisten uit de kelder, doe mee… en belééf een heerlijk namiddagje vertoeven temidden nieuwsgierige blikken en fonkelende oogjes, grijpgrage vingertjes, verwonderde gezichten en gezellige verhalen… dit is puur genieten…

HETZELFDE....MAAR DAN ANDERS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Reacties