zondag, mei 19, 2024
HomeKinrooiGeslaagde Kinrooise Kampioenenhulde 2022

Geslaagde Kinrooise Kampioenenhulde 2022

Kinrooi telt zo’n 100 sportclubs voor jong en oud, recreatieve sporters en competitie-atleten. Vrijdagavond 31 maart stond een druk bezochte Kampioenenhulde 2022 op het programma met alleen maar toppers.

Het is als gemeente zaak om te blijven investeren in sport en sportinfrastructuur. De return on investment is enorm: voor elke bestede euro is de maatschappelijke winst 3,56 keer zo groot. Die gezonde geest in een gezond lichaam, weet je nog? Behouden wat er al is dus, door renovatie en onderhoud, en stap voor stap het huidige patrimonium uitbreiden. Zo komt er eind dit jaar een nieuw onderkomen voor de (kite)surfers, duikers en triatleten aan op de winterdijk nabij het Bastion!

Kinrooi staat zonder twijfel op de sportieve kaart, getuige de vele bovenlokale wedstrijden die hier neerstreken in 2022: het BK kwarttriatlon, het BK beachvolley, het BK windfoil, het BK feedervissen interclub én het WK feedervissen. Onze vruchtbare grond brengt ook elk jaar heel wat kampioenen voort, die we traditiegetrouw eind maart op gepaste wijze vieren! ‘Deelnemen is belangrijker dan winnen’, zo luidt de olympische gedachte. Maar laat ons wel wezen: wat is het toch héérlijk om te winnen!

Als individuele kampioenen worden Jitse Bullen (Limburgs kampioen BMX ‘22) en Dimitri Hermans (Belgisch kampioen poomsae taekwondo ‘22) gehuldigd. Het G-team MNO kaapte zo’n 10 maanden geleden voor de vierde keer een gouden medaille mee op de Special Olympics, de dames A van KEVOC dwongen promotie af en dames B werden kampioen in hun reeks. TC Op De Waal tenslotte, werd Limburgs kampioen in het Gemengd Dubbel 50/60. Prestaties om u tegen te zeggen!

Als sportvrijwilligers ontvangen Nico Bakkers, Peter Van Loon en Marc Verheyen van Taegeuk Ophoven een gouden medaille van Vlaams minister van sport Ben Weyts voor minstens 21 jaar vrijwillige inzet voor hun club.

Apotheose van de avond is de verkiezing sportvrouw en -man van het jaar, waarbij Chloë Boonen (motorcross) en Erik Vanhove (triatlon) die eer te beurt valt. Beiden zijn absolute uitblinkers en topambassadeurs in hun sport. Ze haalden het van runners-up Veerle Tribulet (bowling), Jitse Bullen (BMX) en Dimitri Hermans (taekwondo).

Met dank aan Mark Hoedemakers

HETZELFDE....MAAR DAN ANDERS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Reacties