zondag, juli 14, 2024
HomeBreeWerken Opitterkiezel en Maaseikerbaan in Bree

Werken Opitterkiezel en Maaseikerbaan in Bree

Vanaf maandag 27 maart 2023 start aannemer Deckx met de aanleg van een fietsoversteek op de Opitterkiezel (t.h.v. De Wissel) en op de Maaseikerbaan (t.h.v. het kruispunt met de Omselweg). Daarnaast voeren ze ook een aanpassing aan het fietspad t.h.v. het Itterplein uit. Deze werken duren 10 dagen. Het einde is voorzien op 7 april. De hinder wordt zoveel mogelijk beperkt. Om de veiligheid van zowel wegenwerkers, als passanten te garanderen, wordt ingezet op beurtelings verkeer en een kleine omleiding van fietsers. De aannemer voorziet de nodige signalisatie in het straatbeeld.

Fietsoversteek Maaseikerbaan – Omselweg
Vanaf 27 maart start de aannemer op de kruising van de Maaseikerbaan met de Omselweg en de Bolderweg. Gemotoriseerd verkeer kan beurtelings passeren, geregeld door driekleurige verkeerslichten. Binnen het traject van deze lichten kan je niet vanuit de Bolderweg of de Omselweg het kruispunt oprijden. Om conflicten te vermijden, wordt verkeer omgeleid via het andere uiteinde van deze straten. Verkeer van de Bolderweg kan wegrijden via de Spilstraat, verkeer van de Omselweg wordt omgeleid via de Verbindingsstraat.

Fietsers die komen van Opitter en richting Neeroeteren willen, kunnen op sommige momenten niet rechtstreeks de Maaseikerbaan oprijden, maar moeten dan de omleiding Omselweg-Verbindingstraat volgen. Dit wordt zoveel als mogelijk beperkt.

Fietsoversteek Opitterkiezel (t.h.v. De Wissel)
De werken rond De Wissel worden bewust ingepland in de eerste week van de paasvakantie: van 3 t.e.m. 7 april. Fietsers en voetgangers kunnen nog steeds het normale traject volgen. Gemotoriseerd verkeerd wordt geregeld met driekleurige lichten en beurtelings verkeer. Auto’s die uit de Pater Neyenslaan komen, kunnen niet linksaf de Opitterkiezel oprijden, maar worden verplicht rechtsaf gestuurd. Dit om conflicten binnen de verkeersregeling met lichten te vermijden.

Aan de oversteek van de Opstraat en de Maaseikerbaan verwacht de aannemer weinig hinder. Verkeer dat vanuit de Opstraat de Maaseikerbaan wil oprijden, moet voorrang verlenen. De aansluiting is op basis van beurtelings verkeer. Deze werken starten vanaf 28 maart.

HETZELFDE....MAAR DAN ANDERS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Reacties