zondag, juli 14, 2024
HomeKinrooiVrije Basisschool De Bommesaar is dol op onze wereldbol

Vrije Basisschool De Bommesaar is dol op onze wereldbol

Vrije Basisschool De Bommesaar Kessenich-Geistingen presenteerde twee keer een show, letterlijk van ‘wereld’formaat. Zo’n 750 kijklustigen smulden in sporthal De Dom Kessenich van een kanjer van een vertoning en dit onder de noemer “In een zeepbel de wereld rond”.

Het werd een meeslepende tocht en een hemels avontuur. Kortom, een fascinerende wereldreis. De 210 schoolkinderen, van kleuter tot zesdeklasser, lieten de gelukzoeker in zich los en belandden in verre oorden. Het jaarthema van Vrije Basisschool De Bommesaar kon niet toepasselijker zijn: “Dol op onze wereldbol!”

Immers, naast het sprookjesachtige van de voorstelling over een kleine knul die voortgedreven wordt in een gigantische zeepbel, was het klimaatthema brandend actueel. “Het moet ons toch lukken de aardbol ietsje op te smukken!”, luidde het. “Misschien door contenter te zijn en te koesteren wat we hebben, heel groot en ook klein.”

De betreffende kleuter- en basisschoolvestigingen, die samen De Bommesaar vormen, liggen in het hart van de Kinrooise kerkdorpen Kessenich en Geistingen. Vele handen werden in elkaar geslagen en zodoende werd een indrukwekkend kijkstuk afgeleverd. “Hét bewijs dat samenwerking loont”, klonk het bij de opgetogen leerkrachten. Het geestdriftige publiek wist het spektakel te smaken en stak zijn bewondering niet weg. Het zeepbelverhaal sloeg aan. De jeugdige snuiter in zijn ongewone vervoersmiddel nam de toeschouwer onder andere mee naar de bergen in Tirol, de Afrikaanse jungle, Aziatische vechtsporters, het Vrijheidsbeeld in New York, Australische Aboriginals en de wildernis in het ijskoude Antarctica. Onderweg sloot het kereltje vriendschap met een achtarmige octopus en met een kleine meid. Samen met het meisje keerde hij al roeiend terug naar de échte wereld en kwam thuis als een ware held.

Elkeen vertolkte met glans zijn rol in het (hopelijk) beter maken van onze planeet. “We zijn nu eenmaal dol op onze wereldbol”, beklemtoonden de gepassioneerde, jonge artiesten. Als kers op de klimaattaart breide het bonte gezelschap met “Hallo wereld, jij bent van ons allemaal” al zingend een einde aan het wervelende schouwspel.

Tekst: Mimi Poukens

HETZELFDE....MAAR DAN ANDERS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Reacties