zondag, juli 14, 2024
HomeRegioThorna | Cultura sluit seizoen af met Literair-cultureel café

Thorna | Cultura sluit seizoen af met Literair-cultureel café

In de aanloop naar Pasen is het verhaal van de kruisiging weer actueel. Een kruis is meer dan twee latten op elkaar; het is vooral symboliek. Kleding en tatoeages met een Jezusafbeelding is een trend in 2023. Daarom wordt de voordracht ‘Kruis en Kunst’ door Ingrid Henssen ook geen religieus verhaal, maar een kleurrijke kijk op de diversiteit van kruisafbeeldingen in de kunst.

Dit jaar wordt in Thorn het 350 jaar bestaan van de Kapel onder de Linden gevierd. Het jubileumfeest vindt eenmaal in de vijftig jaar plaats. In 2023 van 8 t/m 16 september. Stadsgids Tony Joosen vertelt over het eeuwenoud genadeoord en geeft toelichting op het feestprogramma.

Columnist Gerard Kessels is vaste gast in De Limburger op dinsdag en vrijdag. Eveneens is hij ‘stamgast’ in het Torna | Cultura – Café. Met zijn columns boeit hij telkens weer op bijzondere en persoonlijke manier.

Het Internationaal Festival Vocallis had afgelopen jaar als thema: ‘De kracht van muziek’. Het Festival nodigde Har Sniekers uit Thorn uit een gedicht over dit thema te schrijven. Componist Jesse Passenier liet zich inspireren door het dialectgedicht van Har Sniekers en gaf er een eigen muzikale interpretatie aan. Sopraan Bibi Ortjens vertolkt het gedicht.

Bibi Ortjens (Maastricht, 1996) is een van de meest veelbelovende Limburgse zangtalenten. Zij volgde haar opleiding aan het conservatorium van Maastricht, waar ze haar bachelorsdiploma, met onderscheiding, ontving. Vanaf december 2022 maakt zij als koorlid deel uit van André Rieu’s Johann Strauss Orkest.
Zij verzorgt tevens de muzikale intermezzo’s in dit Café.

De burgemeesters van Maasgouw, Stef Strous, en Leudal, Désirée Schmalschläger, gaan met elkaar in gesprek over (boven)regionale onderwerpen. Het gesprek staat in het teken van het afscheid van burgemeester Strous.

Martin van Lierop is de gastheer.

De entree bedraagt € 6,00. De zaal is geopend vanaf 13.45 uur, geen reservering.

HETZELFDE....MAAR DAN ANDERS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Reacties