woensdag, juni 19, 2024
HomeKinrooiProjectopening kleuterschool 'De Maaskei' Ophoven gestart

Projectopening kleuterschool ‘De Maaskei’ Ophoven gestart

Tijdens de gemeenteraad van 6 maart 2023 keurde Kinrooi het bestek goed voor de bouw van een nieuwe kleuterschool in Ophoven. Tijdens een voortraject konden de kandidaat-bouwfirma’s feedback geven over de elementen die volgens hen zeker in het bestek moesten worden opgenomen. Deze informatie werd samen met de noden van de school verwerkt tot een bestek. Dat werd gisteren goedgekeurd en zal worden overgemaakt aan drie kandidaten.

Schepen voor onderwijs Mark Hoedemakers: “We vragen aan de kandidaten zowel een ontwerp als de uitvoering van de nieuwe school voor de Maaskei in Ophoven. Samen met het schoolbestuur hebben we een analyse gemaakt van wat absoluut noodzakelijk is in een nieuwe school. Verder laten we de kandidaten vrij om met deze noden aan de slag te gaan. Een stuk aan de rechterzijde van de bestaande school blijft staan. De oude kleuterschool en het stuk dat in de jaren ’90 ertussen gebouwd werd, is de ruimte voor de nieuwe school. Die zal veel functioneler ingericht worden met het oog op flexibiliteit, co-teaching en onderwijspraktijk anno 2023. Het bestek speelt daar duidelijk op in door de verbondenheid en bereikbaarheid aan te geven van de verschillende ruimtes.”

“De keuze is gevallen voor zogenaamde design & build met systeembouw”, zo vervolgt schepen Hoedemakers. “Dat wil eigenlijk zeggen dat op het terrein enkel nog de montage en de afwerking zal plaatsvinden. Op die manier winnen we tijd en zal de impact van de werkzaamheden op het leven in de school minimaal zijn. De kandidaat die het beste scoort op de gunningscriteria zal tegen de helft van 2024 kunnen starten met de werkzaamheden. Dit project wordt financieel ondersteund door Agion, het Agentschap voor infrastructuur in het onderwijs.”

HETZELFDE....MAAR DAN ANDERS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Reacties