woensdag, juni 19, 2024
HomeKinrooiNieuwe vakantiewoningen aan De Spaanjerd

Nieuwe vakantiewoningen aan De Spaanjerd

Op maandag 6 maart 2023 keurde de gemeenteraad van Kinrooi het definitief beschrijvend document – ook wel leidraad genoemd – goed om het gebied rond jachthaven te Spaanjerd te ontwikkelen. In eerste instantie gaat het over de realisatie van vakantiewoningen op de voormalige camping maar het projectgebied is uitgebreider dan enkel dat. Geïnteresseerde kandidaten kunnen tot september een voorstel indienen.

Schepen voor watergebonden recreatie Wim Swennen: “Na maanden van voorbereidende gesprekken heeft de gemeenteraad gisteren de leidraad goedgekeurd voor PPS De Spaanjerd (PPS staat voor Publiek Private Samenwerking). Projecten van deze omvang en met deze werkwijze zijn over heel Vlaanderen eerder zeldzaam. We hebben dus voldoende tijd genomen om een document op te stellen waarin iedere partij zich kan vinden en waarin de visie van het gemeentebestuur uitvoerig werd opgenomen. We geven nu de kandidaten de tijd tot 1 september om een project uit te werken. In het najaar nodigen we hen dan opnieuw uit om hun projecten aan ons voor te stellen. Het is onze ambitie om tegen het einde van dit jaar te landen en een project te kiezen. Wanneer de bouwwerken uiteindelijk zullen starten, is nog koffiedik kijken. Dat is sterk afhankelijk van de duur van de vergunningsprocedure.”

De gemeente Kinrooi wacht op voorstellen van drie consortia die de bouw en exploitatie van vakantiewoningen op de locatie van de huidige camping en een deel van de verdere oostelijke Maasoever op zich willen nemen.

Oostelijke oever als projectgebied
Het projectgebied beslaat de huidige camping De Spaanjerd en de volledige oostelijke oever, met uitzondering van het Sailcenter Limburg. Daarnaast wordt ook het gebouw van de havenmeester en de locatie van de zeescouts in het projectgebied opgenomen. Of deze locaties uiteindelijk zullen worden gebruikt, zal afhangen van de projectvoorstellen. Het is de bedoeling om een project te realiseren met een open karakter, zodat ook de lokale inwoner gebruik kan maken van de nieuwe faciliteiten.

HETZELFDE....MAAR DAN ANDERS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Reacties