woensdag, juni 19, 2024
HomeRegioMoordavond Tungelroy

Moordavond Tungelroy

Op vrijdagavond 31 maart 2023 om 19.30 uur organiseert De Aldenborgh en Erfgoed Tungelroy een avond over moord- en doodslag in onze contreien. De avond start om 19.30 uur in café Café de HoêsKmr, St. Barbaraplein 2 6005 SR Tungelroy. De entree is gratis.

Een aantal moorden uit de afgelopen eeuwen zullen aan bod komen.

De werkelijkheid van vroeger was heel wat ruwer dan we nu gewend zijn. Ook in onze grensregio. De bewijzen hiervan vind je in rechtbankarchieven, krantenartikelen en zelfs bij opgravingen. Ook gemeentearchieven bieden een kijkje achter de schermen. Wie in die archieven deze moorden bestudeert, komt nogal wat opzienbarende zaken tegen.

Tijdens deze spannende avond zullen een aantal moorden uit onze omgeving de revue passeren zoals de ‘Valentijnsmoord’ nabij de Boshoverschans, ‘het Limburgsche mes’ in Tungelroy, ‘de peis’ die gesloten werd na de doodslag in Neeritter en de Keijesmoord tijdens Maria ten Hemelopneming in Stramproy.

Maar ook ‘de drie eeuwen oude cold-case moord op Peter Moonen’ die in 2015 door onze leden drs. Jacques Verstraelen (1934-2017) en Jan Nijs werd opgelost komt aan bod.

Thieu Wieërs, Harrie Seevens, Peter Korten en Paul Lammeretz zullen op basis van hun eigen onderzoek vertellen over enkele dramatische gebeurtenissen.

Cineast Peter Crins heeft een compilatie gemaakt van filmbeelden van Tjeu Jonckers (1905-2011) uit Nederweert waarin moord- en doodslag de hoofdrol speelt. Ook komt Sjeng Neijnens (1906-2007) uit Tungelroy/Swartbroek aan het woord die er niks om gaf om ‘er eine kepot te maake’.

HETZELFDE....MAAR DAN ANDERS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Reacties