zondag, mei 19, 2024
HomeMaaseikMobibus houdt halt in Maaseik

Mobibus houdt halt in Maaseik

Op 27, 28, 30 en 31 maart 2023 brengen leerlingen van het buitengewoon onderwijs in Maaseik een bezoek aan de Mobibus, een omgebouwde touringcar met een interactieve doe-tentoonstelling over verkeersveiligheid en mobiliteit. Special effects, moderne snufjes, ludieke filmpjes en games laten de leerlingen nadenken over thema’s als zichtbaarheid in het verkeer, veilig fietsen en de dodehoekproblematiek

De Mobibus is een uniek project waar leerlingen uit het buitengewoon onderwijs gebruik van kunnen maken en waarbij ze op een toegankelijke, op hun aangepaste manier leren over verschillende verkeersthema’s. In Maaseik zullen bassischool De Wikke, Buso Ter Engelen en Buso Sint-Jansberg de bus bezoeken op het Muntplein aan Kloosterbempden. De verplaatsing naar de bus gebeurt onder begeleiding van hun leerkrachten, te voet of met de fiets. De belangrijkste doelstelling van de Mobibus is dan ook de leerkrachten ondersteunen bij het thema verkeers- en mobiliteitseducatie.
In en rond de bus kunnen de leerlingen ontdekken hoe ze zich veilig kunnen gedragen in het verkeer en doorlopen ze verschillende modules: dode hoek, zichtbaarheid, veilig oversteken, fietsen, … Via onder meer interactieve opdrachten, spelletjes en filmfragmenten worden ze over de verschillende thema’s gesensibiliseerd. Een lesgever van de VSV begeleidt hen tijdens de ontdekkingstocht.

“Het is het tweede jaar op rij dat we de Mobibus naar Maaseik halen. De scholen reageerden laaiende enthousiast toen we hen opnieuw contacteerden om deel te nemen,” aldus schepen van verkeersveiligheid Marc Vereecken. “Het is ook een doelgerichte sensibiliseringsactie, waarmee we ruim 100 leerlingen bereiken.”

Verkeersveiligheid op school
De Mobibus is een project van de VSV( Vlaamse Stichting Verkeerskunde), met de steun van de Vlaamse overheid. Meer aandacht besteden aan verkeersveiligheid en mobiliteit in het onderwijs is volgens de VSV absoluut noodzakelijk. Deelnemen aan het verkeer is immers een complexe zaak, zeker voor jongeren. Verkeersongevallen zijn een belangrijke doodsoorzaak in de leeftijdscategorie van 15 tot 19 jaar. Jongeren uit deze leeftijdsgroep tellen het derde hoogste aantal verkeersgewonden en -doden van alle leeftijdscategorieën. Het is dan ook ontzettend belangrijk om hen de juiste attitude en vaardigheden in het verkeer aan te leren.

HETZELFDE....MAAR DAN ANDERS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Reacties