woensdag, juni 19, 2024
HomeMaaseikLeerlingen MOSA-RT racen tegen professionele teams

Leerlingen MOSA-RT racen tegen professionele teams

Greenpower Benelux inspireert jonge mensen om hun potentieel te ontdekken en enthousiasme op te wekken in wetenschap, technologie, techniek en wiskunde (ook wel STEM domeinen genoemd), door middel van een unieke uitdaging: het ontwerpen, bouwen en racen van een elektrische auto. Scholengemeenschap Mosa-RT in Maaseik zal als enige Limburgse school deelnemen aan deze wedstrijd. “Een hele uitdaging”, vertelt Rudi Eben technisch adviseur van de afdeling Auto.

“De aankoop van het eerste bouwpakket van de elektrische racewagen werd door de school gedaan. 14 enthousiaste leerlingen van het 5de jaar Auto zijn meteen aan de slag gegaan. We hebben een eigen Facebookpagina waar iedereen onze vorderingen kan volgen.”

Via deze pagina is de scholengemeenschap ook in contact gekomen met Raf Peeters van Qcify. Als oud-leerling was hij onder de indruk van de deelname aan de Greenpower Challenge en vond hij zich bereidt tot de sponsoring van een nieuwe racewagen waarmee ze in 2024 aan de start zullen staan. Een afgevaardigde van het bedrijf Qcify heeft de sleutels officieel overhandigd aan de leerlingen.

De finaledag is op 22 april op het circuit van Zolder. De leerlingen nemen het op tegen een 30-tal andere teams.

HETZELFDE....MAAR DAN ANDERS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Reacties