zondag, juli 14, 2024
HomeBreeFeestelijke opening nieuwe sporthal Don Bosco in Bree

Feestelijke opening nieuwe sporthal Don Bosco in Bree

In Bree deed men de afgelopen jaren al heel wat inspanningen en investeringen op vlak van sportinfrastructuur. Zo was er de aanleg van het avontuurlijke Multimovepad en werd het nieuwe skatepark op de Boneput nog maar net ingehuldigd. Maar men gaat nog een stapje verder: met trots opende het stadsbestuur zondag 19 maart de nieuwe sporthal aan basisschool Don Bosco.

Bewuste samenwerking
Drie jaar nadat de eerste schop de grond in ging, is de gloednieuwe sporthal klaar. Samen met basisschool Don Bosco van Gerdingen realiseerde we de zesde sporthal in Bree. “We zijn zeer trots op deze samenwerking,’ Vertelt burgemeester Liesbeth Van der Auwera. ‘Met deze nieuwe sporthal investeren we in een kwalitatief aanbod voor vrije tijd op een klimaatvriendelijke manier.” Op milieutechnisch vlak gaan we er namelijk enorm op vooruit. Het energieverbruik – en dus ook de energiekosten – zullen namelijk een stuk lager liggen dan bij de oudere sportgebouwen.

Optimaal gebruik
De nieuwe sporthal is helemaal aangepast aan de sportieve noden van de naburige lagere school, maar ook buiten de schooluren zal het in de sporthal niet stil zijn. Na de schooluren kunnen verenigingen en sportclubs terecht om te sporten of andere activiteiten te organiseren. “In Bree zijn er meer dan 40 erkende sportclubs actief, de vraag naar sportaccommodaties is dus groot.’ vertelt Michel Theunissen, schepen van sport. ‘Door de nieuwe sporthal beschikbaar te stellen voor zowel scholen als verenigingen, wordt de sportinfrastructuur in Bree optimaal gebruikt.”

Extra ruimte voor Holder de Bolder
Een andere grote troef is de ligging vlak naast de buitenschoolse kinderopvang Holder de Bolder. Op piekmomenten geeft dit uitwijkmogelijkheden.

HETZELFDE....MAAR DAN ANDERS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Reacties