maandag, april 15, 2024
HomeKinrooiExtra oversteekplaats Neeroetersesteenweg

Extra oversteekplaats Neeroetersesteenweg

Verkeersveiligheid is een belangrijke beleidsoptie in de gemeente Kinrooi. Dat werd aan het begin van deze beleidsperiode duidelijk toen de gemeente op zoek ging naar suggesties voor het meerjarenbudget. De voorbije jaren werd hier met diverse grote en ook kleinere projecten werk van gemaakt. Het meest recente is natuurlijk de herinrichting van de volledige schoolomgeving in Kinrooi. De in 2019 verkregen informatie met Route 2 School kent nu nog een gevolg, met name de komst van (eindelijk) een extra oversteekplaats in Kinrooi centrum.

Schepen van verkeer Mark Hoedemakers: “Leefbare woonkernen en meer fietsveiligheid waren topics die vaak aangehaald werden. Het inspireerde ons onder andere tot het uitrollen van een Kinderknooppuntennetwerk waarbij ouders en kinderen de veiligste route naar school kunnen uittekenen. Al voor de herinrichting van de schoolomgeving in Kinrooi waren we vragende partij voor een extra oversteekplaats aan de Neeroetersesteenweg. Om de bestaande oversteekplaats net aan de overgang met de Rozenstraat te gebruiken, dient men komende van de Kloosterstraat teveel en bovendien ook onlogische bewegingen te maken. Wie rechts van de weg rijdt en uit de Kloosterstraat komt, zou idealiter ook daar ergens een oversteekplaats mogen vinden.”

“Dit werd in 2019 aangekaart bij Agentschap Wegen en Verkeer die begin 2023 vroegen om advies te verlenen over onze suggestie. Vanzelfsprekend sprak de gemeenteraad zich daar gunstig over uit. De oversteekplaats wordt ingericht ter hoogte van kilometerpunt 0,155. De kosten, verbonden aan het plaatsen, onderhouden en vernieuwen van de verkeerstekens worden gedragen door het Vlaamse Gewest. We beseffen dat een oversteekplaats op amper 30 meter van een andere misschien raar klinkt maar wie de situatie ter plaatse kent, weet dat dit wel degelijk een meerwaarde in de verkeersveiligheid betekent daar. We hopen nu dat ze snel uitgevoerd kan worden.”

HETZELFDE....MAAR DAN ANDERS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Reacties